بشریت به لطف پیشرفت های تکنولوژی و پزشکی به مبارزه با سرطان ادامه می دهد. اگرچه تعداد افرادی که به سرطان مبتلا می شوند افزایش می یابد، اما میزان بقا نیز در حال افزایش است.
محتوای مقاله
1- سیگار نکشید
2- پیاده روی، دوچرخه.
3- الکل مصرف نکنید.
4- وزن مطلوب بدن خود را حفظ کنید
5- مراقب قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و اشعه باشید!
6- سبزیجات و میوه های تازه فصل بخورید.
7- از غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.
8- باربیکیو سالم نیست.
9- به عفونت ها توجه کنید!
10- از محصولات شیمیایی خودداری کنید.
عصر ایمونوتراپی در درمان ضد سرطان
سالانه دویست هزار نفر در ترکیه به سرطان مبتلا می شوند. تخمین زده می شود که در دو تا سه دهه آینده از هر 2 نفر یک نفر به سرطان مبتلا شود. بنابراین، لازم است استانداردهای بالاتری برای مبارزه با سرطان تعیین شود. راه ساده برای مبارزه با سرطان، جلوگیری از پیشرفت بیماری است. با استفاده از این 10 توصیه در سبک زندگی خود می توانید از سرطان پیشگیری کنید.
سیگار کشیدن یکی از مهم ترین علل زمینه ای سرطان است. مطالعات علمی نشان می دهد که 90 درصد سرطان های ریه به دلیل سیگار کشیدن ایجاد می شوند. سرطان های دیگری نیز در اثر سیگار ایجاد می شوند: سرطان های سر و گردن، سرطان مری، سرطان مثانه و غیره. این ریسک با شروع سیگار در سنین پایین، تعداد سیگارهای مصرف شده در روز و زمان سپری شده از اولین کشیدن سیگار نسبت مستقیم دارد. علاوه بر این، استنشاق عمیق دود نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. برای پیشگیری از سرطان های مرتبط با سیگار، دقیق ترین روش این است که به هیچ وجه سیگار نکشید یا سیگار را ترک کنید. این خطر پس از ترک به تدریج کاهش می یابد و در عرض ۱۰ تا ۱۵ سال به افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند نزدیک می شود.
ورزش منظم به حفظ وزن مطلوب بدن و کاهش کلسترول، کاهش خطر حمله قلبی و جلوگیری از هیپرگلیسمی کمک می کند. حفظ وزن سالم می تواند خطر ابتلا به سرطان ناشی از چاقی را کاهش دهد. مطالعات نشان می دهد که ورزش مستقل از وزن بدن نیز از سرطان پیشگیری می کند. بنابراین، یک ساعت ورزش در دو تا سه روز در هفته یا نیم ساعت ورزش در خانه به صورت پنج روز در هفته کاملاً مفید است. ورزش همچنین می تواند فعالیتی باشد که شما دوست دارید (شنا، دوچرخه، تنیس و غیره).
مطالعات علمی نشان میدهد که مصرف الکل بهویژه خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن، سرطان مری، سرطان پانکراس، سرطان سینه و سرطان کبد را افزایش میدهد و منجر به سیروز میشود. سابقه مصرف الکل و میزان مصرف الکل در روز با خطر ابتلا به سرطان نسبت مستقیم دارد.
وزن مطلوب نه تنها برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، بلکه برای مبارزه با سرطان نیز مهم است. اضافه وزن و چاقی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، رحم، پانکراس و روده بزرگ را افزایش دهد. از سوی دیگر، وزن مطلوب بدن مستلزم یک سبک غذایی غنی از سبزیجات، غلات و حبوبات و همچنین یک زندگی فعال فیزیکی است.
قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. به ویژه، قرار گرفتن در معرض نور خورشید در حالی که پرتوهای خورشید با زاویه عمودی به زمین می رسد و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش زیبایی (به عنوان مثال سولاریوم) خطرناک است. لباس های آستین بلند بپوشید و از چتر و کرم ضد آفتاب در طول زمانی که اشعه خورشید با زاویه عمودی به زمین برخورد می کند، استفاده کنید. قرار گرفتن در معرض تابش گاهی اوقات می تواند ناشی از درمان یا به دلیل عوامل محیطی (انتشار رادون توسط خاک) باشد. با در نظر گرفتن اقدامات درمانی، قسمت تحت تابش بدن در معرض خطر است. به عنوان مثال، برای افرادی که رادیوتراپی برای غده تیروئید یا پستان دریافت میکنند، این اندام ها باید از نظر سرطان به دقت پیگیری شوند.
مکمل های هورمونی و مواد شیمیایی بیشتری در میوه ها و سبزیجات غیر فصلی استفاده می شود. همچنین سبزیجات و میوه های فصلی دارای ارزش غذایی بالاتری هستند. به عنوان مثال، میزان لیکوپن در گوجه فرنگی تولید شده در فصل بیشتر است. بنابراین مصرف سبزیجات و میوه ها در فصل ضروری است. ارزش غذایی سبزیجات و میوه های برداشت شده و منجمد شده در فصل خود مورد تایید میباشد.
مصرف غذاهای تازه تا حد امکان ضروری است. غذاها به روش های خاصی فرآوری می شوند تا ماندگاری آنها طولانی شود. آفتکشهایی که روی سبزیجات، میوهها و فرآوردههای گوشتی برای جلوگیری از حشرات و قارچها استفاده میشوند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. بی فنیل پلی کلره در محصولات ماهی فرآوری شده و بنزوات سدیم مورد استفاده در سایر محصولات غذایی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. به مصرف کنندگان اغلب هشدار داده می شود که محصولات گوشتی فرآوری شده (سوسیس، کالباس، سوسیس بولونیا) می توانند مضر باشند.
تغذیه غنی از گوشت نه تنها برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بلکه جهت پیشگیری از سرطان نیز بسیار مهم است. توصیه میشود گوشت قرمز ۳ تا ۴ وعده در هفته مصرف شود. از طرفی کباب کردن گوشت روش پخت مناسبی برای گوشت نیست. هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای که هنگام پختن گوشت روی باربیکیو ایجاد می شوند، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. اگر هنوز در خوردن کباب اصرار دارید توجه کنید که گوشت نسوزد.
مطالعات نشان داد که برخی از عفونت ها باعث ایجاد تومور و سرطان می شوند. برای مثال هپاتیت B و C منجر به سرطان کبد می شود و یا هلیکوباکتر پیلوری، که یک نوع باکتری است، می تواند باعث سرطان معده شود. این عفونت باکتریایی را می توان با عوامل آنتی بیوتیک کنترل کرد. ویروس پاپیلومای انسانی یک عامل خطرناک برای سرطان دهانه رحم، تومورهای کانال مقعد و سرطان های سر و گردن است. واکسنی که برای این ویروس ساخته شده است محافظت قابل توجهی را ارائه می دهد. علاوه بر این، برخی از ویروس ها (هرپس) می توانند باعث سرطان پوست شوند. ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) با ایجاد بیماری ایدز خطر ابتلا به سرطان خون و لنفوم را افزایش می دهد، لازم است بدانید که عفونت هایی که منجر به سرطان می شوند ماهیتا قابل پیشگیری و یا قابل درمان هستند.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی متناسب با صنعتی شدن افزایش می یابد. آزبست که قبلا در خاک سفید مورد استفاده در ساخت خانه ها در آناتولی یافت می شد، در حال حاضر در صنعت و ساختمان ها برای عایق صدا و حرارت در شهرها استفاده می شود. قرار گرفتن در معرض این ماده خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. مواد (به ویژه دیوکسین) تولید شده توسط زغال سنگ، چوب و نفت کوره باعث سرطان می شوند. همچنین افرادی که معمولاً در معرض دود اگزوز هستند (به عنوان مثال کسانی که در نزدیکی جاده های شلوغ زندگی می کنند) بیماری سرطان بیشتر مشاهده میشود. فلزات سنگین (جیوه، سرب و آرسنیک)، کاغذهای پخت آلومینیوم و فتالات موجود در برخی اسباب بازی ها نیز ممکن است اثرات سرطان زایی داشته باشند.
ایمونوتراپی یکی از مهم ترین و جدیدترین پیشرفت ها در درمان سرطان است. غیرفعال شدن سیستم ایمنی عامل اصلی ایجاد سرطان است. ایمونوتراپی به سیستم ایمنی که در اثر سرطان غیرفعال می شود، کمک می کند تا فعال شود و با سرطان مبارزه کند. بنابراین، قدرت ضد سرطانی با مدت طولانی به دست می آید. ایمونوتراپی نسبت به شیمی درمانی معمولی عوارض جانبی کمتری دارد و معمولاً توسط بیماران بهتر تحمل می شود. نتایج مطالعات نشان می دهد که یک سیستم ایمنی تقویت شده می تواند تقریباً در همه سرطان ها موثر باشد. ایمونوتراپی در حال حاضر در پروتکل درمان استاندارد برخی از سرطان ها (سرطان ریه، ملانوم، تومورهای مثانه، سرطان کلیه) نقش دارد، مطالعات بر روی انواع دیگر سرطان ادامه دارد.
*هدف اطلاعات موجود در وب سایت ما ارائه راهنمایی برای تشخیص و درمان نیست. قبل از مشورت با پزشک خود هیچ اقدام تشخیصی و درمانی انجام ندهید. مقالات حاوی اطلاعاتی در مورد خدمات مراقبت های درمانی گروه مراقبت های بهداشتی و درمانی Acıbadem می باشد.