درمان سایبرنایف

درمان سایبرنایف

سایبرنایف نوعی رادیوتراپی بسیار پیشرفته جهت درمان سرطان با دقت بسیار بالا و در هر کجای بدن بدون درد و با کمترین عوارض میباشد.

سایبرنایف چیست؟

CyberKnife یک شتاب دهنده خطی پیشرفته میباشد که برای درمان سرطان طراحی شده است. این تکنولوژی امکان درمان انواع تومورهای سرطانی و ناهنجاریهای غیر سرطانی مناسب برای رادیوتراپی را فراهم میکند. سایبرنایف شامل یک شتاب دهنده خطی با وزن 140 کیلوگرم با قابلیت انتشار پرتوی ایکس با قدرت 6 مگاوات،متصل به یک ربات صنعتی 6 مفصله و تخت روباتیک با قابلیت حرکت در 6 جهت مختلف میباشد. این دستگاه با استفاده از ربات کنترل‌شده توسط رایانه، بیمار را در زوایای مختلف حرکت داده و پرتودرمانی مورد نیاز را اعمال میکند. این ربات دارای حساسیت کمتر از 0.2 میلی‌متر میباشد. با این سیستم می توان نقاط سرطانی موجود در مغز و سایر نقاط بدن را با دوزهای بالا پرتو درمان کرد. همچنین بافت های طبیعی به خوبی از اثرات تشعشعات محافظت می شوند.

سایبرنایف چگونه کار میکند؟

درمان سایبرنایف با ثابت نگه داشتن بدن بیمار توسط ماسک پلاستیکی یا ایموبلایزر بدن و بدن نیاز به هرگونه جراحی اعمال میشود. در طول درمان، بیمار بر روی میز کنترل شده توسط ربات که توانایی حرکت در 6 جهت مختلف را دارد قرار داده می شود. یک سیستم ثبت تصویر محل تومور و حرکات بیمار را ردیابی می کند و تا در صورت لزوم تغییرانت مورد نیاز در نحوه قرارگیری بیمار را انجام دهد. این تکنولوژی به درمان ایمن تومورهای ریه و کبد که با تنفس حرکت می کنند کمک به سزایی می کند. در طول درمان، بیماران مجبور نیستند نفس خود را حبس کنند یا به طور منظم نفس بکشند. این سیستم تصاویر سی‌تی اسکن و ام‌آرآی گرفته شده قبل از درمان را با تصاویر گرفته شده در حین درمان مقایسه می کند. مختصات تومور به دست آمده بلافاصله با کمک رایانه ارزیابی می شود و دوز تابش تنظیم می شود. به مدد این روش، درمان از حرکات هرچند کوچک بیمار متاثر نمی شود. تشعشعات تنها به محدوده تومور تابانده شده و آسیب به بافت سالم اطراف به حداقل می رسد. نتایح این درمان به تدریج ظاهر شده و ابعاد تومور در طول زمان کوچکتر می شود.

پرتودرمانی ابلیتیو استریوتاکتیک

سایبرنایف قادر به ارائه رادیوسرجری استریوتاکتیک و پرتودرمانی ابلیتیو استریوتاکتیک است. اس آر اس جایگزینی برای جراحی است و نیاز به هیچ برشی ندارد. در عوض، از پرتوهای متمرکز برای درمان بافت‌های سرطانی با دقت در حد جراحی استفاده می‌کند. هدف از بین بردن کامل تومور در یک جلسه از طریق دوزهای بالای تابش است. هنگامی که این درمان در بیش از یک جلسه (معمولاً 3-5 جلسه) ارائه شود، رادیوتراپی استریوتاکتیک نامیده می شود. برخلاف دستگاه گامانایف که عمدتا برای انجام رادیو جراحی بر روی ضایعات مغزی طراحی شده است، سایبرنایف قابلیت انجام رادیوتراپی را در هر نقطه از بدن را دارد. این نوع از رادیوتراپی غالبا رادیوتراپی استریوتاکتیک بدن (اس بی آر تی) یا اس ای بی آر نامیده می شود. اس ای بی آر دوزهای بالایی را روی نواحی مورد نظر با دقت بسیار بالا اعمال کرده و کمترین آسیب را به بافت های سالم اطراف وارد می‌کند.

مزایای سایبرنایف

  • دقت میلی متریک. این سیستم درمان را با دقت کمتر از میلی‌متر انجام می دهد و آسیب به بافت سالم را به حداقل می رساند
  • قابلیت استفاده در هر نقطه ای از بدن. سایبرنایف امکان درمان تومورها یا ضایعات در سراسر بدن را فراهم می کند
  • جایگزین جراحی. سایبرنایف در تومورهای متعددی که نیاز به جراحی پیچیده دارند و یا در درمان تومورهایی که با جراحی قابل برداشتن نیستند استفاده می شود.
  • همگام سازی حرکت. سایبرنایف تنفس بیمار و حرکات تومور را کنترل می‌کند، اصلاحات دقیق مورد نیاز را انجام و تابش را متناسب با آن اعمال می‌کند.
  • دوره درمان کوتاه. به طور معمول، پرتودرمانی در 1 تا 5 جلسه انجام می شود.
  • درمان بدون درد. درمان با سیستم رادیوسرجری سایبرنایف بدون درد و بیهوشی انجام میگیرد. حتی نیاز به بی حسی نیز وجود ندارد.
  • درمان سرپایی. در مقایسه با جراحی های معمول درمان سایبرنایف تا حد زیادی خطر بروز عوارض احتمالی و مدت زمان بهبودی را کاهش می دهد. پس از درمان، اکثر بیماران می توانند به خانه خود برگردند و فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرند.

درمان سرطان با استفاده از سایبرنایف

از سایبرنایف می توان برای درمان سرطان در هر نقطه از بدن که اندیکاسیون پرتودرمانی وجود دارد استفاده کرد. این روش برای درمان تومورهای بدخیم و یا خوش‌خیم، متاستازها، ناهنجاری های شریانی وریدی و برخی بیماری های عملکردی استفاده می شود. با این حال، بیماران باید با پزشک خود مشورت کنند تا مشخص شود که آیا این درمان برای آنها مناسب است یا خیر.

مواردی که سایبرنایف می تواند در درمان آن مؤثر واقع شود عبارتند از:

  • تومورهای مغزی و متاستاتیک
  • سرطان های سر و گردن
  • تومورهای ستون فقرات
  • تومورهای بافت نرم (سرطانهای ریه، کلیه، کبد و پانکراس)
  • نوروم آکوستیک
  • مننژیوم و تومورهای پایه جمجمه
  • تومورهای هیپوفیز
  • سرطان های چشم
  • تومورهای عود کننده و مستمر
  • ناهنجاری های شریانی وریدی
  • اختلالات عملکردی، مانند نورالژی سه قلو
  • سرطان پروستات

این روش را می توان با خیال راحت در بیمارانی که قبلاً رادیوتراپی دریافت کرده اند، اما بیماری در همان ناحیه عود کرده است، استفاده کرد.

سایبرنایف برای سرطان پروستات

درمان سایبرنایف را می توان به عنوان اولین گزینه برای سرطان پروستات کم خطر یا متوسط، در مراحل اولیه مورد استفاده قرار داد. در بیماران مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته، این روش ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری کمک کند. جراحی و رادیوتراپی گزینه های رایج درمانی برای سرطان پروستات هستند. سایبرنایف در مقایسه با جراحی به همان اندازه مؤثر بوده و در عین حال دقیق تر از پرتودرمانی معمولی است. بنابر داده های موجود، درمان سرطان پروستات با استفاده از روش اس بی آر تی طول عمر مفید بیمار بعد از درمان را تا 5 سال افزایش میدهد. همچنین، این روش غیر تهاجمی برای بیماران بدون درد و ناراحتی میباشد. درمان سرطان پروستات با سایبرنایف معمولاً در 4-5 جلسه طی 1-2 هفته تکمیل می شود، در حالی که رادیوتراپی سنتی 8-10 هفته طول می کشد.

عوارض جانبی سایبرنایف

به لطف ویژگی های خاص موجود در سایبرنایف، این نوع از رادیوتراپی عوارض جانبی کمتری را نسبت به رادیوتراپی های معمول در بیماران ایجاد می کند. در اکثر بیماران، عوارض جانبی خفیف و یا هیچ عوارضی دیده نمیشود. با این حال، درست مانند انواع دیگر پرتو درمانی، سایبرنایف نیز ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. بسته به نوع تومور، محل، دوز درمان و وضعیت عمومی بیمار، ممکن است این عوارض از بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد. خستگی، تحریک پوست، حالت تهوع و استفراغ ممکن است به طور موقت در برخی موارد مشاهده شود. برخی از بیماران نیز بسته به ناحیه تحت درمان ممکن است با مشکلات خاصی مواجه شوند. در رابطه با عوارض جانبی بالقوه و نحوه مدیریت آنها، پزشکان ما اطلاعات کافی را قبل از درمان در اختیار بیماران قرار میدهند.

چرا آجی بادم را انتخاب کنید؟

  • متخصصین شناخته شده بین المللی در درمان سرطان. بیماران از بیش از 40 کشور برای درمان سرطان خود به مراکز انکولوژی آجی بادم مراجعه می کنند. فناوری پیشرفته، متخصصان پیشرو و رویکرد چند رشته ای بهترین ابزار ما در برابر سرطان هستند.
  • گزینه های درمانی مختلف. پرتودرمانی انکولوژی به منظور ارئه امنیت و کیفیت هر چه بیشتر به بیماران به سرعت در حال توسعه میباشد. ما در آجی بادم جدیدترین دستگاه ها و گزینه های درمانی را در اختیار داریم تا از ارائه مناسب ترین نوع درمان توسط پزشکانمان اطمینان حاصل کنیم.
  • خدمات جامع برای بیماران بین المللی. مرکز بین المللی بیماران ما خدمات 360 درجه ای را برای راحتی بیماران خارجی ارائه می دهد، از برنامه ریزی ویزیت پزشک در آجی بادم تا کمک برای جزئیات سفر و اقامت.

چه نوع از سرطانها قابل درمان با سایبرنایف میباشند؟

سایبرنایف نوعی دستگاه رادیوجراحی استروتاکتیک برای درمان تومورهای سرطانی میباشد. این دستگاه میتواند برای درمان سرطانهای اولیه و یا متاستازهای سرطانی مورد استفاده قرار گیرد. تومورهای اولیه به تومورهای گفته میشود که ممنشا تومور با محل مشاهده آن یکسان باشد. به این معنی که از بافت و یا اندام منشا میابد. از سوی دیگر، تومور ثانویه (متاستاتیک) توموری است که از گسترش سلول های سرطانی در بخشی از بدن به سایر قسمت ها ایجاد می شود. سایبرنایف در درمان هر دو نوع سرطان بدخیم و خوش‌خیم استفاده می شود. همچنین، اگر یک سرطان درمان شده عود کند (سرطان عود کننده)، متخصصان رادیوتراپی ممکن است از درمان سایبرنایف استفاده کنند. این فناوری میتواند در از بین بردن برخی از انواع تومور در مغز، ریه، پروستات، کبد، پانکراس، کلیه ها، پستان، تخمدان، ستون فقرات، نخاع و سر و گردن مفید باشد. سایبرنایف میتواند نتایج بهتری برای تومورهای موضعی و بیماران با تعداد محدودی متاستاز ارائه دهد.

مغز یکی از اصلی ترین مناطقی است که سایبرنایف در آن استفاده می شود. انواع مختلف تومورهای مغزی مانند آستروسیتوما، گلیوما، تومورهای پایه جمجمه، مننژیوم، شوانوم، آدنوم هیپوفیز و متاستازهای مغزی با این فناوری قابل درمان هستند. با توجه به اندازه، محل و نوع تومور، پزشکان تصمیم می گیرند که آیا درمان سایبرنایف را اعمال کنند یا خیر. هیئت های تومور مغزی آجی بادم برای ارزیابی بیماران و تصمیم گیری در مورد اینکه کدام درمان بیشتر برای بیماران مفید است، تشکیل جلسه می دهند.

سایبرنایف یک جایگزین درمانی مناسب برای سرطان موضعی پروستات است. از سالهای گذشته، رادیوتراپی برای درمان سرطان پروستات استفاده می شد. در پرتودرمانی های مرسوم، سرطان در بیش از 30 جلسه و 2 ماه درمان میشد. این دوره درمانی برای بیمار بسیار طولانی و خسته کننده بود. اما امروزه درمان سایبرنایف در کمتر از 5 جلسه و در طول 2 هفته انجام میشود. تا به امروز بیش از 20000 مورد سرطان پروستات با سایبرنایف درمان شده اند.

بعد از درمان سایبرنایف چه انتظاراتی را میتوان داشت؟

بعد از تشخیص قطعی ، مناسبترین پلن درمانی در کنسی تومور آجی بادم برای شما انتخاب میشود. کنسی و یا هیئت تومور، تیمی متشکل از جراحان، انکولوژیست‌ها، رادیوتراپیست ها، رادیولوژیست‌ها، پزشکان تب هسته‌ای و پاتولوژیست‌ها میباشد که طی جلسات مختلف گرد هم آمده و عوامل مختلف بیماری را مورد بررسی قرار میدهند. سپس این تیم مناسبتریت درمان ممکن را برای شما انتخاب میکنند. 

اگر سایبرنایف بهترین درمان برای شما تشخیص داده شود، تیم رادیوتراپی برنامه درمانی شما را مرحله به مرحله برنامه ریزی می کند. بعد از انجام سی تی اسکن با وضوح بالا، تصاویر به سیستم سایبرنایف منتقل می شود. انکولوژیست های پرتودرمانی اندازه، شکل و محل تومور را بررسی می کنند. نهایتا شکل اشعه تابشی طراحی،دوز مناسب انتخاب شده و تعداد جلسات درمانی تعیین میشود.

در درمان سایبرنایف متخصصان آجی بادم در صدد رساندن تابش با دوز بالا و دقیق به تومور است. هنگامی که تومور در حال متلاشی شدن میباشد، بافت های سالم محافظت می شوند. دوره درمانی بیشتر از 5 جلسه نمیشود. و هر جلسه بین 30 تا 60 دقیقه طول میکشد. درمان سایبرنایف بدون درد و خونریزی میباشد. در طول جلسات درمانی، بیمار با آرامش بر روی میز درمان بدون نیاز به بیهوشی دراز می کشد. سایبرنایف یک بازوی رباتیک دارد که پرتوهای تابشی را ساطع می کند. این بازوی رباتیک به دور بیمار حرکت می کند و خم می شود تا پرتوهای تابشی را از زوایای مختلف ارسال کند. سایبرنایف یک درمان سرپایی است که پس از پایان جلسه درمان، بیماران می توانند بیمارستان را ترک کنند. تمام جلسات حدود 1 تا 2 هفته طول می کشد و پس از اتمام درمان، پزشکان برای بررسی پاسخ تومور به درمان، اسکن را تجویز می کنند.

معایب سایبرنایف چیست؟

پس از اتمام درمان، بیماران به طور کلی می توانند به زندگی معمول خود بازگردند. معمولا رادیوتراپی عوارض جانبی دارد، اما با توجه به معایب و مزایای رادیوتراپی، معایب آن به طور قابل توجهی محدودتر از مزایا است. عوارض جانبی ممکن است در طول رادیوتراپی یا پس از رادیوتراپی رخ دهد. بخش رادیوتراپی آجی بادم دارای جدیدترین فناوری‌ها مانند سایبرنایف ، ام آر آی دیان و اتوس است که پرتوهای هدفمند را دقیقاً به تومور می‌رساند. این بدان معنی است که اندام ها و بافت های سالم در برابر تشعشع محافظت می شوند. بنابراین عوارض جانبی رادیوتراپی تا حد زیادی به حداقل می رسد.

شایع ترین عوارض جانبی درمان سایبرنایف شامل خستگی، حالت تهوع و تحریک پوست است. این عوارض جانبی فقط مدت کوتاهی باقی می مانند. عوارض جانبی بالقوه سایبرنایف با توجه به ناحیه تحت درمان تغییر می کند. به عنوان مثال، اگر بیمار مبتلا به سرطان پروستات باشد و با سایبرنایف درمان شود، ممکن است افزایش تکرر ادرار، فوریت ادرار، جریان ضعیف ادرار و مشکل در شروع ادرار را تجربه کند. این اثرات عموماً شدید یا دائمی نیستند و پس از نهایی شدن درمان از بین خواهند رفت. سایبرنایف یکی از پرطرفدارترین دستگاه های رادیوسرجری برای درمان تومورهای مغزی است. این عمدتا به این دلیل است که این رویکرد درمانی عملکردهای مهم مغز را حفظ می کند و عوارض جانبی درمان را در مقایسه با پرتودرمانی های سنتی به حداقل می رساند. عوارض جانبی مرتبط با درمان سایبرنایف مغز عبارتند از سردرد، استفراغ، تشنج و نکروز که عموماً خفیف و موقتی هستند.

درمان

تكنولوژي

ACIBADEM

×
جستجو