ام آر آی دیان MRIdian – ViewRay

ام آر آی دیان MRIdian – ViewRay

ام آر آی دیان محصول شرکت ویوری اولین دستگاه رادیوتراپی در جهان است که دارای ام آرآی داخلی می‌باشد. این تکنولوژی اجازه می دهد تا تومورهایی را که قبلا غیرقابل درمان تشخیص داده میشد ، درمان شود.

ام آر آی دریان چیست؟

تا همین اواخر، پزشکان از اسکن های تصویربرداری ام آر آی برای شناسایی تومورها و از شتاب دهنده های خطی برای درمان آنها استفاده می کردند. ام آر آی لیناک یک راه حل انقلابی است که هر دو فناوری را در یک دستگاه ترکیب می کند. ام آر آی دیان محصول شرکت ویو ری اولین سیستم پرتودرمانی با هدایت ام آر آی در جهان است که می‌تواند به طور همزمان هم از بیماران سرطانی تصویربرداری کرده و هم درمان کند. این یک راه حل رادیوتراپی است که لیناک را با فناوری ام آر آی در یک طراحی فشرده، همراه با نرم افزاری برای مکان یابی، هدف قرار دادن و ردیابی موقعیت و شکل تومورها در حین پرتو تابش ادغام می کند.

ام آر آی دیان چگونه کار میکند؟

در این درمان مشابه رادیوتراپی معمولی، بیمار روی تخت قرار می گیرد و سپس تصویربرداری ام آر آی بر روی محل مورد نظر انجام می شود. ناحیه تومور و بافت های سالم اطراف آن را می توان با کمک ام آر آی به وضوح مشاهده کرد. تصویربرداری همزمان به پزشکان کمک می کند تا روند درمان را در طول تابش کنترل کنند. در صورت تشخیص حرکت بیمار یا تغییر محل تومور، پزشکان می‌توانند هدف را تنظیم کرده و در حالی که بیمار هنوز روی تخت درمان است، درمان را دوباره برنامه‌ریزی کنند. قبل از هر جلسه درمانی یک اسکن ام آر آی جدید انجام می شود و به این صورت درمان مناسب را با توجه به آناتومی روزانه بیمار فراهم می کند.

بیماران نقش فعالی در پرتودرمانی ام آر آی لیناک دارند. در طول درمان، آن‌ها می‌توانند تومور را روی یک صفحه نمایش نظارت کرده و تنفس خود را طوری تنظیم کنند که محدوده تومور را در چارچوب مشخص‌شده نگه دارند. پس از پایان جلسه درمان، بیمار می تواند بلافاصله به خانه برود.

تفاوت بین ام آر آی دیان و درمان های معمولی مبتنی بر لیناک

ام آر آی دیان یک فناوری جدید برای رادیوتراپی پیشرفته است. روش درمانی جدید محدودیت های موجود در پرتودرمانی را از بین می‌برد. با توجه به توانایی این روش در ایجاد دید تصویر دقیق از بافت های نرم و نظارت بر پرتودرمانی به صورت همزمان، پرتودرمانی هدایت شده با ام آر آی امکان درمان تومورهای کوچکتر یا صعب العبور، تومورهایی که در نزدیکی ساختارهای حیاتی قرار دارند، یا تومورهایی که حرکت می کنند (برای مثال با تنفس) را به‌وجود می‌آورد. برخی از ویژگیهای مهم متمایز کننده رادیوتراپی معمول و ام آر آی دیان عبارتند از:

  • تصویربرداری مداوم را درآنِ‌واحد می دهد
  • پزشکان را قادر می سازد تا تومورها را حتی در بافت های نرم به وضوح ببینند
  • امکان دسترسی به تومورهای صعب العبور یا متحرک در قفسه سینه یا شکم
  • حرکات تومورها و بافت های سالم را در طول تابش ردیابی می کند
  • ارایه امکان برنامه ریزی رادیوتراپی تطبیقی ​​در آن واحد
  • ضبط ویدئو از روند درمان
  • تابش دوزهای بالاتر با دقت بالا را امکان پذیر می کند
  • عدم نیاز به نشانگرهای تهاجمی و پرهزینه

مزایای ام آر آی دیان

سیستم لیناک ام آر آی دیان مزایای قابل توجهی برای گروه خاصی از بیماران به وجود می‌آورد:

  • مشاهده تومور در آن واحد و در طول درمان
  • حاشیه های تنگ‌تر و تشعشع کمتر به بافت های سالم اطراف
  • کاهش تعداد جلسات درمانی
  • کاهش عوارض جانبی برای بیمار
  • بهبود ایمنی و کارایی پرتودرمانی
  • نتایج بهبود یافته برای تومورهایی که به سختی قابل درمان هستند

موارد قابل درمان با ام آر آی دیان

MR-Linac را می توان برای تمام تومورها در سراسر بدن استفاده کرد. مخصوصا، مزایای قابل توجهی برای بیماران مبتلا به سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان های شکم، تومورهای کبدی و متاستازها، و به ویژه سرطان پانکراس فراهم می کند. دامنه کاربرد این درمان عبارت است از: سینه، غدد لنفاوی پریئورت، ریه، کلیه، مثانه، غدد لنفاوی لگن، ناحیه سر و گردن، مجرای صفراوی، معده، دهانه رحم، غده فوق کلیوی، استخوان، طحال، لگن Gyn، قفسه سینه، قوس آئورت لوزالمعده، قلب، پروستات، مزانتریک، شکم (بافت نرم)، غدد لنفاوی گردن، رکتوم، غده پاروتید، لگن، ستون فقرات، مری، تیروئید، روده بزرگ، کبد، غدد لنفاوی مدیاستن، بافت نرم لگن ، مغز، رحم، کیسه صفرا، غدد لنفاوی زبانی، نازوفارنکس، تخمدان ها، دنده و غیره.

چه نوع از سرطانها قابل درمان با ام آر آی دیان میباشند؟

ام آر آی دیان بیشتر برای درمان موارد زیر استفاده می شود:

  • سرطان های سر و گردن
  • سرطان ریه
  • سرطان پروستات
  • سرطان کبد
  • سرطان های زنانه
  • سرطان های دستگاه گوارش
  • سرطان پانکراس
  • سرطان مجرای صفراوی (کلانژیوکارسینوما)
  • سرطان پستان
  • سرطان کلیه
  • سارکوم بافت نرم

ام آر آی دیان امکان مشاهده و درمان بافت نرم و تومور را در آن واحد فراهم میکند. این مزیت امکان برنامه ریزی مجدد درمان را در حالی که بیمار هنوز روی میز درمان قرار دارد فراهم می کند. ام آر آی دیان را می توان در همه تومورها استفاده کرد اما بیشترین مزیت استفاده برای درمان تومورهایی میباشد که امکان حرکت تومور وجود دارد مانند: تومورهای واقع در شکم، نواحی قفسه سینه و غیره. تومورها در این مناطق حتی در طول تنفس طبیعی در حال حرکت هستند. بنابراین، ناحیه تومور و بافت های سالم اطراف آن را می توان با کمک ام آر آی دیان به وضوح مشاهده کرد (به وضوح قابل مشاهده است). در صورت تشخیص حرکت قابل توجه در اهداف یا بافت‌های سالم، پزشکان می‌توانند هدف را در حالی که بیمار هنوز روی میز است، تنظیم کنند و درمان را دوباره برنامه‌ریزی کنند. با توجه به یافته های هر جلسه درمانی، یک اسکن ام آر آی جدید می تواند قبل از جلسه دیگر انجام شود. این ویژگی اجازه می دهد تا یک درمان مناسب مطابق با آناتومی روزانه بیمار انجام شود.

با ام آر آی دیان می توان تومور را ردیابی کرد و درمان را در زمان مناسب بر روی هدف انجام داد. این ویژگی امکان را برای درمان تومورهای صعب العبور، تومورهایی که در نزدیکی ساختارهای حیاتی قرار دارند، یا تومورهایی که می توانند در طول عملکردهای طبیعی بدن مانند تنفس حرکت کنند، می دهد. این امر پرتودرمانی هدایت شده با ام آر آی را در مقایسه با سایر فناوری ها منحصر به فرد و موثرتر می کند. علاوه بر این، درمان ام آر آی دیان نتایج بهتری را بدون و یا با کمترین عوارض جانبی ارائه می دهد.

پس از انجام ام آر آی دیان چه انتظاراتی میتوانیم داشته باشیم؟

پس از اینکه تیم پزشکی تومور تصمیم به انجام درمان با ام آر آی دیان گرفت، مسیر درمان شامل 4 مرحله است: شبیه سازی، برنامه ریزی، درمان و پیگیری. درمان ام آر آی دیان بین 1-5 جلسه تکمیل می شود. با ام آر آی دیان ، می توان دوز را افزایش داد و در عین حال از آسیب به بافت سالم جلوگیری کرد. بنابراین، رادیوتراپی ام آر آی دیان با فراکسیون های کمتری نسبت به رادیوتراپی معمولی نهایی می شود. بسته به محل و نوع تومور، یک جلسه تقریباً بین 25 تا 60 دقیقه طول می کشد. بعد از هر جلسه درمانی می توانید به خانه یا هتل خود برگردید. پس از یک هفته، دوباره برای معاینه و آزمایشات به بیمارستان مراجعه می کنید. با توجه به تومور شما، درمان بعدی را می توان برنامه ریزی کرد. به عنوان مثال، اگر ام آر آی دیان برای یک مورد سرطان پانکراس استفاده شود، ممکن است بیمار پس از درمان نیاز به جراحی داشته باشد. از سوی دیگر، اگر بیمار از سرطان پروستات موضعی رنج می‌برد، می‌تواند با درمان ام آر آی دیان درمان شود و دیگر نیازی به درمان اضافی نخواهد داشت.

معایب ام آر آی دیان چیست؟

تمام درمان های رادیوتراپی ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد. عوارض جانبی ام آر آی دیان تقریباً مشابه سایر درمان های پرتودرمانی است. این عوارض که موقتی هستند ممکن است منجر به مشکلات تنفسی، گوارشی، ادراری یا دستگاه تناسلی شوند. علاوه بر این، برخی از بیماران ممکن است خستگی، حالت تهوع، تحریک پوست و ریزش مو را تجربه کنند. با این حال، ام آر آی دیان بافت‌ها و تومورهای سالم را در عین حال می‌بیند و ردیابی می‌کند و در نتیجه پرتوهای تابشی را با نهایت دقت به تومور می‌رساند و حداقل آسیب را به بافت‌های سالم وارد می‌کند. در طول درمان، پرتو تنها تومور را هدف قرار می دهد. اگر تومور خارج از ناحیه درمان باشد، سیستم به طور خودکار پرتو را متوقف می کند و بنابراین خطر سمیت را کاهش می دهد. عوارض جانبی احتمالی به ناحیه درمان بستگی دارد. به عنوان مثال، پس از درمان سرطان پروستات، برخی از بیماران با مشکلات موقتی ادرار یا اجابت مزاج شل و مکرر مواجه می شوند.

درمان

تكنولوژي

ACIBADEM

×
جستجو