روش های درمانی قلب و عروق

روش های درمانی قلب و عروق

درمان‌های قلبی و عروقی

مرکز مراقبتهای قلب آجی بادم در سطح جهانی برای ارائه مدرن ترین مراقبت های قلب در ترکیه رقابت می کند. ما از تکنولوژی روز استفاده می کنیم و مدرن ترین و جامع ترین روش های تشخیص و درمان بیماری های قلبی عروقی را ارائه می دهیم.

در مرکز مراقبتهای قلبی ما، تیمی از متخصصین و جراحان قلب برای «رویکرد تیم محور در درمان قلب» که مؤثرترین راه برای ارائه مراقبتهای «بیمار محور» است، با هم همکاری می‌کنند.

مرکز ما آزمایش‌های غیرتهاجمی و تشخیص و درمانهای کم تهاجمی، آزمایشات الکتروفیزیولوژیک، قلب هسته‌ای، فلش ام آر آی قلب، پت سی تی، ای سی جی و تست استرس اکو کاردیو گرافی و آنژیو گرافی کرونری و مچ دست را ارائه می‌دهد.

ما جراحی های کم تهاجمی و جراحی های پیچیده مانند آنژیوپلاستی کرونر و استنت، جراحی بای پس، تاوی، جراحی ابلیشن کاتتر و غیره را انجام می دهیم.

بیماری های شایع قلبی

بیماری  شریان کرونری

بیماری شریان کرونری یکی از شایع ترین بیماری های قلبی است. خون می تواند آزادانه از طریق یک شریان کرونر سالم حرکت کند و این امکان را فراهم می کند تا خون غنی از اکسیژن مورد نیاز قلب را تامین کند.

سطوح بالای کلسترول و فشار خون یا سیگار کشیدن می‌تواند به داخل رگ‌ها آسیب برساند و در نتیجه پلاک‌هایی در داخل دیواره‌های شریانی ایجاد شده و از جریان خون جلوگیری می‌کند. این وضعیت نشانه شروع بیماری عروق کرونر قلب است.

هرچه پلاک بیشتری در شریان ایجاد شود، شریان باریک تر می شود و میزان جریان خون به قلب کاهش می یابد. نرسیدن اکسیژن کافی به قلب باعث ایجاد درد در قفسه سینه می‌شود.

یک شریان باریک که به طور کامل توسط لخته های خون مسدود شده است منجر به حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد) می شود. کمبود خون غنی از اکسیژن منجر به آسیب دائمی در عضله قلب می شود.

حمله قلبی

حمله قلبی زمانی شروع می شود که عروق کرونر تغذیه کننده قلب یا هر یک از شاخه های آن مسدود شود. این عمر منجر به آسیب غیرقابل برگشت به عضله قلب یا حمله قلبی کشنده می شود. حملات قلبی جدی ترین بیماری در بین تمام بیماری های عروق کرونر قلب است.

دو عامل مهم خطر حمله قلبی را افزایش می دهند: “خطرات غیر قابل پیشگیری” و “خطرات قابل پیشگیری”. خطرات غیرقابل پیشگیری شامل عوامل ژنتیکی، سن و جنسیت (در مردان شایع‌تر) است. مردان و افراد با سابقه حمله قلبی در خانواده بیشتر در معرض خطر هستند. این خطرات معمولاً با افزایش سن افزایش می یابد.

گروه دوم “خطرات قابل پیش‌بینی” هستند. کاهش این عوامل ریسک کاملاً به تلاش فرد بستگی دارد. استعمال دخانیات، فشار خون بالا، دیابت، سطح بالای چربی خون و چاقی در این گروه قرار دارند.

اولین علامت حمله قلبی درد در قفسه سینه است. در موارد کلاسیک حملات قلبی، این درد شدید و کوبنده است. مداخله زودهنگام در حملات قلبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و آگاهی از علائم آن فرد را قادر می سازد بدون اتلاف وقت به دنبال کمک پزشکی باشد.

بیماری های دریچه قلب

قلب دارای چهار دریچه است که همیشه باز و بسته می شوند. باز و بسته شدن ناکافی دریچه ها می تواند منجر به بیماری های دریچه قلبی شود.

بیماری های دریچه می توانند مادرزادی یا پس از روماتیسم در دوران کودکی و یا کلسیفیکاسیون در سنین بالا ایجاد شوند.

بسته به اینکه کدام دریچه بیمار است، علایم می تواند متفاوت باشد. با افزایش عوارض، علائم شروع به ظهور می کنند. اینها به طور کلی عبارتند از: بی‌حالی، خستگی زودرس ، تپش قلب، احساس انسداد، تنگی نفس و پاهای متورم که نشانه ادم در بدن است.

قبل از هر گونه شکایت، بیماری موجود در دریچه می تواند به طور تصادفی در طی معاینات معمول با توجه به صدای سوفل در قلب تشخیص داده شود. با افزایش علایم، تشخیص قطعی را می توان با استفاده از تکنیک های تشخیصی خاص انجام داد. الکتروکاردیوگرافی، اشعه ایکس قفسه سینه، اکوکاردیوگرافی و کاتتریزاسیون قلب‌ از این موارد می‌باشد.

آریتمی ها

در آریتمی، مشکلات در نتیجه تپش قلب ایجاد می شود. اگرچه آریتمی معمولاً در بیمارانی با شرایط قلبی موجود دیده می شود، اما می تواند در افرادی که هیچ مشکلی برای سلامتی ندارند نیز ایجاد شود.

برخی از مبتلایان از این مشکلات بی اطلاع هستند و تنها در طی یک معاینه معمولی یا پس از انجام الکتروکاردیوگرافی به دلیل دیگری تشخیص داده می شوند. با این حال، تعداد قابل توجهی از بیماران با شکایت از تپش قلب، ضربان قلب نامنظم، احساس بی نظمی در قفسه سینه، احساس پوچی، سرگیجه، غش، کاهش ظرفیت فعالیت و تنگی نفس با پزشک خود مشورت می کنند.

اندوکاردیت

اندوکاردیت التهاب میکروبی لایه داخلی قلب به نام اندوکارد است که دریچه های قلب را نیز درگیر می کند. علائم بسته به قسمتی از قلب که آلوده شده و نوع باکتری عامل عفونت متفاوت است.

حداقل به مدت ۴ تا ۶ هفته به بیماران آنتی بیوتیک وریدی داده می شود. جراحی یک گزینه در نارسایی قلبی ناشی از اندوکاردیت یا پس از دفع لخته های خون است.

ضروری است که اندوکاردیت تحت درمان قرار گیرد. بیماران قلبی مبتلا به این بیماری نیاز به محافظت دقیق دارند.

کاردیومیوپاتی (بیماری های عضله قلب)

کاردیومیوپاتی که توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۱۹۹۵ تعریف شد، بیماری‌های عضله قلب هستند که منجر به اختلال در عملکرد قلب می‌شوند. چهار گروه کاردیومیوپاتی به شرح زیر است:

  • کاردیومیوپاتی دیلاته
  • کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
  • کاردیومیوپاتی محدود کننده
  • کاردیومیوپاتی بطن راست آریتموژنیک

عوامل زیادی باعث ایجاد کاردیومیوپاتی می شوند از جمله بیماری عروق کرونر، بیماری دریچه قلب، فشار خون بالا، عفونت های سیستمیک، بیماری های سیستم متابولیک، دلایل ژنتیکی و انواع مسمومیت ها. جراحی را می توان در شرایطی انجام داد که دارو یا مداخلات قابل اجرا نباشد.

بیماری های عمده عروقی

آنوریسم های آئورت شکمی: آسیب به دیواره آئورت باعث می شود بزرگترین شریان خروجی از قلب به ۱,۵ برابر اندازه اصلی خود در ناحیه شکم منبسط شود. این عارضه بیشتر در مردان مسن مشاهده می شود و به طور کلی در هر ۱۰ هزار نفر ۲ تا ۳ مورد وجود دارد.

افرادی که سیگار می‌کشند، آنوریسم‌های خانوادگی دارند، مسن‌تر یا قد بلندتر هستند، یا دارای انسداد شریان‌ها، سطح بالای کلسترول یا بیماری مزمن ریوی و فشار خون هستند، در معرض خطر ابتلا به آنوریسم آئورت شکمی هستند.

در اغلب موارد، آنوریسم آئورت شکمی هیچ علامتی ندارد. این بیماری معمولا زمانی شناسایی می شود که بیمار برای شکایت پزشکی دیگری با پزشک مشورت کند. تقریباً ۲۵ درصد از بیماران ممکن است از معده درد مداوم یا موقت رنج ببرند.

آنوریسم آئورت توراسیک: آنوریسم هایی هستند که در آئورت در ناحیه قفسه سینه ایجاد می شوند. انبساط موضعی تقریباً ۴ سانتی متری آنوریسم نامیده می شود. ۱ تا ۱,۵ درصد بیماران مبتلا به آنوریسم قفسه سینه در بازه سن ۶۵ سال و بالاتر هستند.

بیماران ۶۵ ساله و بالاتر در سالهای بعد بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. آنوریسم قفسه سینه می تواند توسط تشریح آئورت، آنوریسم خانوادگی، بیماری بافت همبند (سندرم مارفان)، تروما و بیماری های عفونی ایجاد شود.

آنوریسم آئورت قفسه سینه معمولاً هیچ علامتی ندارد. آنوریسم گسترده می تواند باعث درد در قفسه سینه، پشت و شکم شود. علایم این عارضه مشابه حمله قلبی است. با این حال، علائم دیگر نیز می تواند شامل دیسفونی، مشکل در بلع، سرفه یا استفراغ و خونریزی باشد. شروع ناگهانی این علائم می تواند نشان دهنده وجود یک موقعیت اورژانسی مانند پارگی آئورت باشد.

توضیحات: دیسکسیون آئورت پارگی دیواره آئورت است. پیشرفت بالینی ممکن است بسته به محل پارگی آئورت متفاوت باشد.

در بیشتر بیماران، این بیماری به دلیل فشار خون بالا ایجاد می شود. همچنین ممکن است در نتیجه بیماری‌های مختلفی مانند آنوریسم آئورت، بیماری‌های بافت کلاژن، تنگی آئورت، کوآرکتاسیون آئورت و سایر مداخلات مرتبط با آئورت ایجاد شود. علائم اغلب با درد شدید و ناگهانی قفسه سینه و کمر شروع می شود که شبیه به چاقو زدن است. همچنین ممکن است با شکایت هایی مانند تعریق، سردی، حالت تهوع و استفراغ همراه باشد.

آمبولی محیطی: بیماری عروق محیطی (PVD) باریکی یا انقباض وریدهایی غیر از وریدهای کرونری است که خون قلب را تامین می کند. این انقباض به حدی پیشرفته است که خون کافی به اندام ها نمی رسد.

دیابت، فشار خون طولانی مدت، اختلال متابولیسم چربی طولانی مدت، سابقه تصلب شرایین (سفتی عروق) در خانواده، نقرس، ورزش ناکافی و اعتیاد به نیکوتین از جمله عوامل مخاطره آمیز هستند.

شایع ترین شکایت در این بیماران درد است. با این حال، ویژگی های درد متفاوت است: افراد مبتلا به انقباض پس از طی مسافت معینی از درد رنج می برند. با افزایش انقباض، مسافت پیاده روی کاهش می یابد. معمولاً به صورت گرفتگی احساس می شود. با این حال، درد پس از ۲-۵ دقیقه استراحت از بین می رود. انقباض ورید (ترومبوز وریدی): انقباض ورید ناشی از یک لخته کوچک در سیاهرگ ممکن است گاهی اوقات هیچ علامتی نداشته باشد. با این حال، کوچکترین لخته بسته به محل آن می تواند تهدید کننده زندگی باشد. روش‌های جراحی بر روی بیمارانی که به درمان پزشکی پاسخ نمی‌دهند، در معرض خطر قانقاریا هستند و آمبولی‌های ریوی شدید دارند، اعمال می‌شود.

رگهای واریسی

 واریس به  انبساط، کشیده شدن و پیچ خوردگی ورید در پا گفته می شوند که این عارضه در 10-20٪ از جمعیت کشورهای غربی مشاهده می شوند. احتمال بروز واریس متناسب با سن است و عموماً افراد بالای 50 سال از واریس رنج می برد.

4 نوع واریس وجود دارد:

تار عنکبوت: در این نوع سیاهرگ ها به صورت سطحی روی پوست می نشینند. قطر آنها 1 میلی متر یا کمتر است، با لمس نمی توان آنها را حس کرد و معمولاً قرمز رنگ هستند. آنها اشکال خطی گسترده ای به شکل یک ستاره یا یک تار عنکبوت هستند و ممکن است به کل پا پخش شوند.

واریس مشبک: به سختی می توان این نوع واریس را که کمی متورم روی پوست است و قطر آن کمتر از 4 میلی متر است و به رنگ آبی است، احساس کرد. وریدهای واریسی بزرگ (Saphena varicose vein): رگ‌های واریسی هستند که به راحتی قابل لمس و مشاهده می‌شوند و پیچ‌های بزرگی را در امتداد سافنا بزرگ و کوچک ایجاد می‌کنند. قطر آنها کمتر از 3 میلی متر است.  زیر پوست به وجود آمده و معمولاً رنگ پوست را تغییر نمی دهند و فقط انعکاس سبز رنگ سیاهرگ قابل مشاهده است. تورم ها هنگام ایستادن مشخص می شوند و هنگامی که پاها را در حالت دراز کشیدن بلند می شوند ناپدید می شوند.

واریس ورید بزرگ عمیق: اینها در لایه عمقی ساق پا هستند. وریدهای واریسی را نمی توان روی پوست مشاهده کرد، اما باعث ادم و اختلال در گردش خون در پا می شود. واریس در زنان بیشتر از مردان و در افرادی که سابقه واریس در خانواده دارند شایع تر است. رگ های واریسی ممکن است در نتیجه چاقی، افزایش سن، بارداری، یائسگی، ایستادن طولانی مدت و انقباض و اختلالات دریچه ای در ورید عمقی ایجاد شوند. علت دقیق واریس ناشناخته است. علت اصلی، بزرگ شدن ورید به دلیل تغییر شکل ساختاری دیواره سیاهرگ است. این منجر به جریان معکوس خون به دلیل عملکرد نادرست دریچه در ورید می شود. این جریان معکوس بازگشت خون به قلب را دشوارتر می کند و به تدریج فشار در ورید را افزایش می دهد. افزایش فشار وریدها را بیشتر بزرگ می کند و یک چرخه معیوب ایجاد می کند.

رگ های واریسی نیز علل کمتری دارند. در افرادی که دارای یک ورید عمیق منقبض هستند، ورید سطحی که ۱۰ درصد خون را در پا حمل می کند، بازگشت کل خون وریدی در پا را فرض می کند. بنابراین قطر افزایش می یابد و رگ های واریسی تشکیل می دهد.

خدمات درمانی و مراقبتهای قلب و عروق در مراکز درمانی آجی بادم ( Acıbadem)

خدمات مراقبت از قلب آجی بادم ( ACIBADEM ) عبارتند از:

آمبولی قلبی عروقی

  • تست استرس
  •  سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر
  •  سینتی گرافی پرفیوژن میوکارد
  • توموگرافی گسیل پوزیترون
  •  آنژیوگرافی عروق کرونر
  •  استنت عروق کرونر و عمل آنژیوپلاستی با بالون
  •  بای پس عروق کرونر
  •  بای پس کرونر رباتیک
  • بای پس کرونر با برش کوچک

بیماری های دریچه قلب

  • اکوکاردیوگرافی
  • آنژیوگرافی و کاتتریزاسیون
  • والولوپلاستی از راه پوست
  • عمل کاتتر و کاشت دریچه آئورت (TAVI)
  • جراحی رباتیک دریچه قلب
  • جراحی دریچه با برش کوچک

آریتمی ها

  • مشاهده با هولتر
  • مشاهده الکتروفیزیولوژی تشخیصی (EPS)
  • ابلیشن کاتتر
  • ضربان ساز دائمی و موقت
  • قراردادن AICD
  • ضربان ساز با سه محفظه

بیماری های عروقی آئورت

  • ترمیم آنوریسم اندوواسکولار (EVAR)
  • ترمیم آنوریسم اندوواسکولار توراسیک (TEVAR)
  • درمان ترکیبی
  • جراحی ترمیم 
  • عمل تاوی ( TAVI )

آمبولی های محیطی

  • سونوگرافی داپلر
  • آنژیوگرافی BT
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  • آنژیوگرافی تفریق دیجیتال (DSA)
  • استفاده از استنت در آئورت کاروتید (CAS)
  • اندارترکتومی در آئورت کاروتید (CEA)
  • بای پس جراحی محیطی
  • بای پس اندولومینال محیطی

واریس

  • لیزر ترانس درمال
  • اسکلروتراپی
  • جراحی واریس
  • جراحی واریسی داخل وریدی

کاردیومیوپاتی ها

  • درمان مداخله ای (ابلیشن)
  • عمل جراحی

بیماری های مادرزادی قلب

  • قلب و عروق کودکان
  • جراحی قلب کودکان

درمان بیماری های مادرزادی قلبی با کاتتر و توانبخشی قلب

چرا باید مرکز مراقبت قلب Acıbadem را برای درمان انتخاب کنید؟

از سال 2002، گروه مراقبت های بهداشتی و درمانی آجی بادم ( ACIBADEM ) عملکرد پزشکی و اداری خود را از طریق شاخص های عملکرد بازرسی می کند. آجی بادم با قراردادن ایمنی و رضایت بیمار به عنوان اولویت اصلی خود، مرزهای تازه ای را در حیطه مراقبت از قلب – و همه شاخه‌های دیگر – جابجا کرده و بدینوسیله شاخص رضایت بیماران را می‌سنجد.

  • معیار “Euroscore” میزان مرگ و میر مورد انتظار در جراحی قلب باز را 3.8٪ بیان می کند، در حالی که این درصد در آجی بادم 1.6٪ است.
  • معیار “Euroscore” میزان مرگ و میر مورد انتظار در بای پس عروق کرونر را 2.7٪ بیان می کند، در حالی که این درصد در آجی بادم 1.0٪ است.

 سالمندان، بیماران دیابتی یا بیماران با سابقه حمله قلبی، افرادی که سابقه جراحی قلب دارند، اختلالات انقباض و انبساط قلب و اختلال در عملکرد کلیه، کبد و ریه ها با خطرات بیشتری در حین جراحی قلب روبرو هستند. میزان ریسک متفاوتی برای ارزیابی عینی بیمار با در نظر گرفتن چنین عواملی وجود دارد. در این امتیازدهی ها، اعداد ریسک وزنی محاسبه می شود. Euroscore” رایج ترین سیستم امتیازدهی است که استفاده می شود، آجی بادم با برخورداری از استانداردهای بالایی در ارائه  خدمات تشخیص، درمان و پشتیبانی ، امکانات مدرنی را برای بیماری های قلبی عروقی بزرگسالان و کودکان ارائه می دهد.

جراحی رباتیک: آخرین فناوری در درمانهای قلبی

جراحی قلب کم تهاجمی و رباتیک

جراحی قلب رباتیک که نیاز به تکنیک های پیشرفته و زیرساختی دارد، تنها در تعداد محدودی از مراکز در جهان از جمله ایالات متحده استفاده می شود. بیمارستان آجی بادم ماسلاک (ACIBADEM Maslak ) در جراحی قلب رباتیک از مراکز پیشگام به شمار می‌آید. اولین‌ها در دنیا و ترکیه از طریق عمل جراحی رباتیک انجام می‌شود:

جراحی با استفاده از ربات داوینچی در بیمارستان آجی بادم ماسلاک  (ACIBADEM Maslak ) : 

  • آنوریسم (بالون زدن) بطن چپ قلب برای اولین بار در جهان
  • اولین تعمیر پیچیده دریچه میترال در ترکیه
  • اولین تعویض دریچه میترال.

بیماران عروق کرونر در صورت مناسب بودن ساختار آناتومیکی آنها به روش روباتیک عمل می شوند. علاوه بر این، ترمیم دریچه میترال، تعویض دریچه میترال و جراحی دریچه سه لتی را نیز می توان بر روی بیمارانی با ساختار آناتومیک مناسب انجام داد. میزان موفقیت عملی در جراحی قلب رباتیک 90 درصد است.

چرا جراحی قلب رباتیک؟

  • خونریزی کمتر
  • نیاز کمتر به انتقال خون
  • درد کمتر
  • خطرات عفونت کمتر
  • ترخیص سریعتر از بیمارستان
  • بهبودی سریعتر
  • کمترین جای برش 

مزایای جراحی رباتیک

میزان موفقیت در جراحی افزایش می‌یابد: به لطف دوربین سه‌بعدی، امکان مشاهده آسان مکان‌هایی که مشاهده آنها در جراحی باز بسیار دشوار است را فراهم می‌کند. همچنین بازوهای ربات قابلیت چرخش ۵۴۰ درجه و حرکت در ۶ جهت را دارند. از آنجایی که بازوهای مورد استفاده بسیار کوچک هستند، می‌توانند به مکان‌هایی برسند که دست انسان نمی‌تواند دراز شود. به عنوان مثال، میزان موفقیت در تثبیت دریچه قلب با استفاده از این روش افزایش می یابد. 

بیمار درد کمتری را متحمل می شود: از آنجایی که عمل با برش های ریز انجام می شود، بیماران درد کمتری را در مقایسه با عمل باز احساس می کنند. 

پوست اسکار جراحی بزرگی ندارد: از آنجایی که این عمل‌ها از ۳ یا ۴ سوراخ ۸ میلی‌متری انجام می‌شوند، هیچ جای زخم آزاردهنده از نظر زیبایی روی پوست باقی نمی‌ماند. 

مدت بستری شدن در بیمارستان کوتاهتر است: به لطف  برشهای جزئی و خونریزی کمتر، بیماران می توانند در طی ۱-۲ هفته حتی در پیچیده ترین جراحی ها ترخیص شوند. 

بازگشت سریعتر به کار و زندگی اجتماعی: کمترین آسیب در محل جراحی رخ می دهد. بنابراین ترک تخت بیمارستان و پیوستن مجدد به فعالیت های بدنی معمول برای بیمار بسیار راحت تر و سریعتر است. 

کاهش میزان خونریزی: به لطف دوربین های سه بعدی و با وضوح بالا که می توانند محل عمل را بزرگ کنند، مناطق خونریزی را می توان به وضوح مشاهده کرد. بنابراین از دست دادن خون حداقل است، حتی نیازی به انتقال خون به بیمار نیست.

بدون مشکل استخوان سینه: از آنجایی که برش استخوان سینه ضروری نیست، هیچ خطری مانند جابجایی استخوان سینه و یا ایجاد عفونت وجود ندارد. بیمارستان مسلک یک مرکز پیشگام در جراحی قلب رباتیک می‌باشد و در این مرکز اولین‌ها در دنیا و ترکیه از طریق عمل جراحی رباتیک محقق می‌شود.

تشخیص و درمان بیماری قلبی

روش های مداخله ای

آنژیوگرافی عروق کرونر: این روش قابل اطمینان ترین روشی است که برای آزمایش ساختار آناتومیکی انقباض شریانی و ارزیابی عملکرد با تکنیک های تکمیلی استفاده می شود.

این روش در بیمارانی که نتایج سایر آزمایشات نشان دهنده انقباض عروق کرونر است، بیمارانی که برای استنت یا آنژیوپلاستی با بالون برنامه ریزی شده اند، یا در تشخیص و درمان حملات قلبی اورژانسی استفاده می شود.

این روش در آزمایشگاه کاتتر انجام می شود و بستری شدن در بیمارستان ضروری است. بیمار هیچ دردی را در طول عمل احساس نمی‌کند، بلکه تنها احساس گرما می‌کند که در طول چند ثانیه از تزریق یک ماده رادیواکتیو مات در سراسر بدن پخش می‌شود. در شرایط عادی این روش کوتاه است و فقط ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد.

هنگامی که توسط پرسنل مجرب در مراکز با تجربه انجام شود، میزان مرگ و میر بسیار پایینی دارد (کمتر از 0.1٪).

پس از انجام عمل، بیمار باید به مدت ۲ تا ۶ ساعت در بیمارستان تحت نظر باشد.

آنژیوگرافی مچ دست: آنژیوگرافی نقش کلیدی در تشخیص بیماری های قلبی عروقی دارد. با کمک فن آوری های  توسعه یافته اخیر، می توان آنژیوگرافی را از مچ دست به جای ناحیه مغبنی انجام داد. در صورت وجود انقباض در وریدهای ناحیه اینگوینال یا اگر ناحیه اینگوینال به دلیل وزن زیاد مناسب نباشد، آنژیوگرافی مچ دست ترجیح داده می شود.

این روش در ۹۹ درصد بیماران قابل استفاده است. عوارض ورید در بیمار بسیار نادر مشاهده می شود. پس از عمل، بیمار می تواند بنشیند، راه برود و غذا بخورد. بیمار می تواند در همان روز به زندگی روزمره خود بازگردد.

درمان ها 

آنژیوپلاستی کرونر و کاربردهای استنت: آنژیوپلاستی عروق کرونر (اندارترکتومی با بالون) کش دادن انقباضات موضعی در عروق کرونر با استفاده از روش‌های غیرجراحی است. یک “سیم هدایت” وارد شده و از آئورت اینگوینال به وریدهای کرونر فشار داده می شود. یک بادکنک تخلیه شده از میان این سیم می لغزد تا به ناحیه منقبض شده برسد. هنگامی که بالون از خارج باد می شود (طول حدود ۳ سانتی متر و عرض ۳-۴ سانتی متر)، انقباض در وریدهای کرونر برطرف می شود.

با این حال، هر انقباض عروق کرونر برای این روش مناسب نیست. برای برخی از بیماران، جراحی بای پس ممکن است ضروری باشد، در حالی که برای برخی دیگر داروی قلبی می تواند یک شکل موثر و ایمن درمان باشد. چنین تصمیماتی فقط باید توسط متخصصان مربوطه گرفته شود.

جراحی بای پس: بسته به میزان انقباض شریانی، پزشک ممکن است عمل بای پس عروق کرونر را توصیه کند. این عمل جریان خونی که قلب را تامین می کند اصلاح می کند و در نتیجه سلامتی دوباره به بیمار بازمی‌گردد . جراحی بای پس عروق کرونر ممکن است فرصتی دوباره برای قلب و زندگی شما فراهم کند.

جراحی بای پس عروق کرونر، از طریق تشکیل مسیری متفاوت، غیر از شریان منقبض یا باریک، دوباره خون را به قلب می رساند. در صورت انقباض بیش از یک شریان، بیش از یک بای پس مورد نیاز است.

شریان مورد استفاده برای بای پس، که به عنوان پیوند نیز شناخته می شود، از قفسه سینه، بازو یا پا گرفته می شود و به شریان کرونر پیوند می شود. متداول‌ترین پیوندها، شریان‌های داخلی قفسه سینه، آئورت از بازوها و ورید از پاها هستند. از آنجایی که نواحی منشا این سیاهرگ ها دارای رگ های اضافی هستند، برداشتن آنها بر گردش خون بدن تأثیری ندارد.

جراحی با برش کوچک: جراحی آندوسکوپی یک روش کم تهاجمی است که در آن جراحی قلب باز با استفاده از دستگاه های آندوسکوپی مخصوص از طریق یک برش کوچک در ناحیه قفسه سینه انجام می شود. در حین عمل کلیه ابزارهای جراحی تحت کنترل جراح می باشد. در این بین می توان از دوربین آندوسکوپی برای مشاهده ناحیه جراحی استفاده کرد.

بای پس عروق کرونر با استفاده از روش آندوسکوپی می تواند برای ترمیم دریچه، کاشت دریچه و ترمیم عیوب تیغه بطنی و ابلیشن برای درمان ریتم استفاده شود.

در مقایسه با جراحی باز، تحرک بیشتر است و بهبود محل جراحی بسیار سریعتر است. پس از جراحی، بیماران به سر کار باز می گردند و زندگی فعال را خیلی زودتر از سر می گیرند. اما ساختار دیواره جناغ سینه و آناتومی قلب باید برای این روش مناسب باشد.

 کاشت دریچه آئورت ترانس کاتتر (TAVI): شامل کاشت دریچه آئورت به قلب با استفاده از روش کاتتر بدون جراحی باز است. دریچه های بیولوژیکی قلب در جراحی های کاشت دریچه در سراسر جهان و ترکیه استفاده می شود. در روش TAVI، این دریچه بیولوژیکی در یک ژاکت استنت قرار می گیرد، پس از باز شدن، محکم روی ناحیه ایمپلنت دریچه قرار می گیرد.

در این روش می توان از دو تکنیک مختلف استفاده کرد. در تکنیک اول، مشابه آنژیوگرافی دریچه، دریچه از ناحیه اینگوینال به کمک کاتتر به قلب هل داده می شود. هنگامی که در محل قرار می گیرد، مکانیسم استنت باز می شود. تکنیک دوم زمانی استفاده می شود که انقباض در ناحیه اینگوینال یا ناحیه شکم وجود داشته باشد که برای دسترسی به قلب استفاده می شود. سپس یک برش کوچک ۴ تا ۵ سانتی متری در دیواره جلویی جناغ ایجاد می شود تا به نقطه انتهایی قلب دسترسی پیدا کند. دریچه با کمک یک کاتتر رانده شده به قلب قرار می گیرد. در هر دو روش نیازی به توقف قلب و انجام جراحی باز نیست. این روش را می توان با بی حسی موضعی کامل کرد.

بیماران پس از عمل تاوی TAVI به اتاق خود منتقل می شوند. در این مدت به بیمار داروهای ضد انعقاد داده می شود و در شرایط عادی به مدت ۴-۵ روز تحت نظر قرار می گیرد و مرخص می شود. پس از چند روز استراحت، بیمار برای معاینه مجدد برمی گردد و زندگی روزمره را از سر می گیرد. روش تاوی TAVI در درجه اول برای بیماران پرخطری که در غیر این صورت قادر به تحمل جراحی باز ایمپلنت دریچه نیستند توصیه می شود. علاوه بر این، می توان از آن برای بیمارانی که موانع دیگری در برابر جراحی باز دارند استفاده کرد. اثربخشی روش تاوی TAVI بر روی چنین بیمارانی و افزایش طول عمر و بهبود وضعیت بالینی آنها ثابت شده است.

اگرچه تاوی TAVI روشی است که اخیراً توسعه یافته است، پیشرفت های تکنولوژیکی، تجربیات کاربردی و نتایج علمی نشان می دهد که این روش در آینده بسیار رایج تر خواهد شد.

 تاوی  TAVI در آجی بادم : جراحی های دریچه تاوی TAVI از سال 2002 در محیط های آزمایشی و از سال 2004 بر روی انسان در سراسر جهان انجام شده است. این عمل تا سال 2010 با موفقیت در تعدادی از مراکز برجسته در آمریکا و اروپا اجرا شده است. این روش برای اولین بار در سال 2009 در ترکیه مورد استفاده قرار گرفت. تیم جراحی قلب و عروق آجی بادم ACIBADEM تجهیزات لازم برای انجام این متد درمانی جدید را در اختیار داشتند. این روش درمانی با موفقیت بر روی بیماران گرفت از آن تاریخ تا به امروز روش تاوی در این مرکز مورد استفاده قرار می گیرد. 

این روش توسط تیمی متشکل از متخصصان بسیاری از رشته‌های مختلف، از جمله جراحی قلب و عروق، بیهوشی و ریکاوری و رادیولوژی ، سازماندهی و انجام می‌شود.

گزینه های تشخیص و درمان

مانند سایر بیماری ها، تشخیص زودهنگام بیماری های قلبی برای درمان موفقیت آمیز بسیار مهم است. معاینات منظم و نظارت دقیق بر سلامت قلب اولین شرط تشخیص زودهنگام است. مراکز مراقبت قلب ACIBADEM با استفاده از تجهیزات پیشرفته، تشخیص و درمان را برای بیماران ارائه می دهند.

نوار قلب

الکتروکاردیوگرافی (ECG) دستگاهی است که فعالیت الکتریکی قلب را برای بررسی عضله قلب و عملکرد آن ثبت می کند. این روش برای ارزیابی سریع بخصوص در مواقع اضطراری استفاده می شود.

الکتروکاردیوگرافی (ECG) یک ابزار مهم در تشخیص بیماری های قلبی عروقی، ناهنجاری های ساختاری و آریتمی است. نظارت و تفسیر الکتروکاردیوگرافی (ECG) را می توان به سرعت انجام داد.

تست الکتروکاردیوگرافی (ECG) استرس

این یک تست تمرینی است که بر روی تردمیل طبق یک پروتکل سیستماتیک و خاص انجام می شود. این تست بر اساس تفسیر نتایج الکتروکاردیوگرافی (ECG) دریافت شده از طریق الکترودهایی انجام می‌گیرد که در حین دویدن روی قفسه سینه قرار می گیرند. این آزمایش معمولاً ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد، اما بسته به سن و شرایط بیمار میتواند تغییر کند .

این تست آزمایشی است که الگوی عملکرد قلب تحت فشار را بررسی می‌کند و برای شناسایی آمبولی‌هایی استفاده می‌شود که معمولاً علائمی را در زندگی روزمره نشان نمی‌دهند.

تفسیر آزمایش الکتروکاردیوگرافی (ECG) استرس برای تشخیص باید توسط پزشکان مجرب انجام شود تا از تفسیر نادرست در مورد برخی بیماری های دیگر با یافته های مشابه جلوگیری شود.

اکوکاردیوگرافی

اکوکاردیوگرافی یک ابزار تشخیصی و تحقیقاتی است که امکان بررسی ساختار، آسیب شناسی و عملکرد قلب را با استفاده از امواج صوتی اولتراسونیک فراهم می کند.

با استفاده از اکوکاردیوگرافی می توان حرکات و حفره دیواره بطن، رشد عضله قلب و دریچه های قلب را بررسی کرد. همچنین امکان مشاهده ساختار و عملکرد دریچه های مصنوعی کاشته شده را فراهم می کند. تقریباً تمام بیماری های مادرزادی قلبی با استفاده از این روش تشخیص داده می شوند.

هیچ گونه عوارض جانبی مضری برای بیماران ندارد و به راحتی قابل انجام است. بیمار در حین انجام این تست دردی احساس نمی کند.

 مشاهده با هولتر

هولتر مانیتور برای نظارت بر ریتم قلبی یا فشار خون بیمار استفاده می شود. دستگاه های جداگانه ای به اندازه تلفن های همراه برای ثبت ECG و اندازه گیری فشار خون استفاده می شود. دستگاه ها معمولاً ۲۴ ساعت یا بیشتر روی بدن بیمار ثابت می شوند. دستگاه ها ریتم قلب و فشار خون را به طور مداوم اندازه گیری می کنند.

معمولاً برای نظارت بر ریتم قلبی و فشار خون بیمار در زندگی روزمره استفاده می شود. پزشکان در صورت مشکوک بودن به ریتم غیر طبیعی قلب یا عدم تعادل در فشار خون از این آزمایش استفاده می کنند.

مشاهده ترانس همراه

یک دستگاه ضبط، مشابه دستگاه هولتر، برای نظارت بر عملکرد قلب به بیمار متصل می شود. در شرایط عادی، دستگاه های هولتر می توانند دو تا سه روز روی بیمار باقی بمانند. با این حال، در بیمارانی که به ندرت احساس ناراحتی می کنند، علائم ممکن است در طول مدت حمل دستگاه هولتر رخ ندهند. در چنین مواردی می توان از دستگاه تله مدیسین که به صورت فرا تلفنی عمل می کند استفاده کرد.

اکوکاردیوگرافی استرس

اکوکاردیوگرافی که در دوره‌های استراحت گرفته می‌شود، پهنای حفره قلب، اختلالات در حرکت دیواره و عملکردهای انقباض قلب را تعیین می‌کند. می تواند به تشخیص غیر مستقیم بیماری عروق کرونر کمک کند. همچنین به شناسایی سایر بیماری ها مانند کاردیومیوپاتی که همراه با سایر بیماری های دریچه، عفونت های غشای قلب، پارگی آئورت و ضخیم شدن بیش از قلب است که می تواند باعث درد قفسه سینه و مشکل در تنفس شود، کمک می کند.

اکوکاردیوگرافی استرس را می توان همراه با  ECG برای شناسایی محل بیماری عروقی استفاده کرد.

سینتی گرافی پرفیوژن میوکارد

سینتی گرافی پرفیوژن میوکارد عمدتاً برای شناسایی هرگونه مشکل در تجمع خون در عضله قلب استفاده می شود. این اطلاعات در مورد تجمع خون در قلب در دو شرایط مختلف، یکی تحت استرس (مثلاً در حین ورزش) و دیگری در حالت استراحت، ارائه می دهد. از سینتی گرافی میوکارد می توان برای شناسایی بیماری های جدی عروق کرونر استفاده کرد. حساسیت و دقت تشخیصی آن در تشخیص بیماری های شدید عروقی حدود ۹۰ درصد است. یافته‌های به‌دست‌آمده در طول آزمایش همچنین اطلاعاتی در مورد خطر مرگ و میر، عملکردهای قلبی و نارسایی پیشرفته قلبی بیمار و داده‌های حیاتی در تصمیم‌گیری در مورد روش صحیح درمان ارائه می‌دهد.

فلش سی تی ( Flash CT)

فلش سی تی یک روش تشخیص رادیولوژیکی است که با استفاده از اشعه ایکس تصویر مقطعی از ناحیه مورد بررسی ایجاد می کند. فلش سی تی به عنوان یک روش تشخیصی رادیولوژیکی قادر است تصاویری از تمام قسمت های بدن به ویژه اسکن قلب و ریه ارائه دهد. قلب را می توان در ۲۵۰ میلی ثانیه اسکن کرد. در مقایسه با سیستم های تک لوله ای و تک آشکارساز، تصاویر را در زمان کوتاهی ارائه می دهد. این روش امکان اسکن قلب را در ۲۵۰ میلی ثانیه با دقت ۹۹ درصد فراهم می کند.  در این روش می‌توان اسکن را در طول یک چهارم ضربان قلب انجام داد. بنابراین،  حتی در مواردی که ضربان قلب بیمار بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه باشد، نیازی به کاهش سرعت قلب با دارو نیست.  فلش سی تی  یک ابزار اسکن است که کمترین میزان تشعشع را وارد می‌کند. اسکن قلب را می توان با ۸۰ درصد تابش کمتر کامل کرد. می توان از آن در روش های معمول به عنوان یک روش تشخیصی غیر تهاجمی قلب استفاده کرد.

تست ام آر آی قلب (MRI )

تست ام آر آی اطلاعات ارزشمندی در مورد بیماری های مادرزادی قلبی و حفره های قلبی فراهم می کند و ارزیابی دقیق ساختار شریان های اصلی ورودی و خروجی از قلب را امکان پذیر می کند. با ادغام نتایج ام آر آی و  یافته های اکوکاردیوگرافی می‌توان از آسیب به بیمار جلوگیری کرد. این روش اطلاعات دقیقی را در ارزیابی انقباضات قلبی عروقی، میزان تأثیر حمله قلبی بر عضلات قلبی، و وضعیت قلب در حفظ حیات و عملکرد آن ارائه می دهد. تست ام آر آی بالاترین سطح حساسیت تشخیصی را در ارزیابی بیماری‌های عضلانی قلب و توده‌های قلب دارد. برخلاف روش‌های تصویربرداری سنتی، ام آر آی حاوی اشعه و امواج اولتراسوند نبوده و تصاویر دقیق از اندام ها با استفاده از پارامترهای فیزیولوژیکی نمایش داده می شود.

 پت سی تی (PET CT) 

پت سی تی یک معاینه قلبی بر اساس سینتی گرافی است. این روش برای مشاهده ویژگیهای حیاتی سلامتی قلب استفاده می شود. این روش عمدتا برای به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد عملکرد و حیات سلول های قلبی استفاده می شود که نتایج دقیقی در مورد حیات بافت قلب ارائه می دهد. این روش میتواند راهنمایی برای تعیین اینکه آیا جراحی بای پس برای یک بیمار پرخطر مفید است یا خیر باشد.

درمان

تكنولوژي

ACIBADEM

×
جستجو