کاردیولوژی و جراحی قلب و عروق کودکان

کاردیولوژی و جراحی قلب و عروق کودکان

متحد برای نجات قلب ها!

هدف ما در مرکز قلب کودکان ACIBADEM، ایجاد تغییر در حوزه مراقبتهای قلب کودکان می‌باشد. بیش از 30 سال است که ما ناهنجاری های مادرزادی و اختلالات قلبی اکتسابی را در کودکان با برتری پزشکی و با اولویت مقاصد انسانی درمان می کنیم. ACIBADEM به عنوان یک مرکز پزشکی پیشرو در ترکیه و منطقه، گزینه های تشخیصی و درمانی پیشرفته را برای طیف وسیعی از بیماری های قلبی کودکان، حتی در شدیدترین یا پیچیده ترین موارد، با بهترین نتایج ممکن ارائه می دهد. تمام جنبه های بیماری قلبی در کودکان در ACIBADEM پوشش داده شده است، از جمله جراحی قلب نوزادان و روش های پیچیده و عمل های مجدد. مراقبتهای ویژه از بیمار در این مرکز بر اساس دانش، تجربه و آخرین فناوری موجود انجام می‌گیرد. تجهیزات پزشکی پیشرفته، متخصصان ما را قادر می‌سازد تا شرایط پیچیده پزشکی را به سرعت و با دقت تشخیص دهند و با درصد موفقیت بیش از 95 درصد آن‌ها را درمان کنند. به همین دلیل است که کودکان و خانواده های آنها از سراسر جهان به این مرکز ارجاع داده می شوند.

به طور کلی خدمات جامع ارائه شده توسط تیم های چند رشته ای در مراکز تخصصی مجهز بهترین نتایج را برای کودکان مبتلا به اختلالات قلبی ارائه می دهد. تیم های مراقبت از قلب کودکان در بیمارستان های ACIBADEM Bakirkoy و ACIBADEM Atakent ما شامل پزشکان مجرب در زمینه کاردیولوژی کودکان، جراحی قلب و عروق کودکان، بیهوشی و مراقبت های ویژه، تصویربرداری قلب و رادیولوژی، نوزادان و توانبخشی، مددکاری اجتماعی و روانشناسی هستند. تیم های تخصصی به طور مداوم با بخش های دیگر در سراسر بیمارستان های ما در تماس هستند و دسترسی سریع به هر متخصصی را که ممکن است مورد نیاز باشد، در زیر یک سقف تضمین می کنند. همچنین در مراکز آجی بادم  پرستاران آموزش دیده ویژه اتاق های عمل و مراقبت های ویژه در حال فعالیت می‌باشند. تک تک اعضای تیم قلب اطفال ما سال ها تلاش کرده اند تا نیازهای جسمی و عاطفی خاص بیماران قلبی کوچک ما را درک کنند تا بهترین مراقبت و بهترین شانس زندگی را ارائه دهند و بدینوسیله همه باهم برای دستیابی به یک هدف مشترک تلاش کرده باشیم : متحد برای نجات قلب ها! 

بیماری های قلبی کودکان که در مراکز آجی بادم قابل درمان هستند

بیماری های قلبی در گروه سنی کودکان با بزرگسالان متفاوت است. دو نوع عمده از اختلالات قلبی در کودکان وجود دارد: مادرزادی (نقص مادرزادی قلب) یا اکتسابی در مراحل بعدی زندگی. برخی از این ناهنجاری‌ها عبارتند از :

  • آریتمی-ریتم نامنظم قلب
  • کاردیومیوپاتی
  • بیماری های مادرزادی قلبی:
    • نقص سپتوم دهلیزی
    • نقص سپتوم بطنی
    • نقص سپتوم دهلیز بطنی
    • کوآرکتاسیون آئورت
    • سندرم هیپوپلاستیک قلب چپ
    • آترزی ریوی
    • تنگی ریه
    • آترزی سه لتی
    • تترالوژی فالوت
    • بازگشت غیرعادی  وریدی ریوی
    • جابجایی شریان های بزرگ
    • ترانکوس شریانی
    • مجرای شریانی باز (PDA)
    • کوآرکتاسیون آئورت (AoCoA)
    • سندرم هیپوپلاستیک قلب چپ (HLHS)

چرا مراکز قلب کودکان آجیبادم؟

نکات قابل توجه در مورد مراکز و تیم ما:

  • تجربه تیمی : 15000 بیمار در 30 سال.
  • بیش ​​از 600 بیمار در سال، از جمله پیچیده ترین بیماری های مادرزادی قلبی.
  • میزان موفقیت بیش از 95%؛
  • ACIBADEM یک مرکز مرجع برای بیماری های قلبی مادرزادی پیچیده و سایر بیماری های قلبی در کودکان است.
  • پزشکان در سطح جهانی، فناوری پیشرفته و رویکرد بیمار محور.

برای بیماران بین المللی

در مراکز قلب کودکان ACIBADEM، ما می دانیم که سفر به خارج از کشور برای درمان کودک شما می تواند یک تجربه استرس زا و طاقت فرسا باشد. به همین دلیل است که ما مرکز بین المللی خدمات بیمار را به عنوان یک راه حل “یک مرحله ای” طراحی کرده ایم که از تمام بیماران از اولین قدم تا بازگشت  به کشورشان از آنان پشتیبانی می کند. نوبت های پزشکی، سفر و اقامت، ترانسفر  فرودگاه-هتل-بیمارستان و بالعکس بر اساس نیاز و ترجیحات شما تنظیم می شود. همچنین پوشش 24 ساعته خدمات ترجمه به زبان مادری ارائه می شود. با انتخاب ACIBADEM ترکیه و خدمات جامع بیماران ما، بیماران بین المللی می توانند مطمئن باشند که سفر درمانی آنها با در نظر گرفتن رفاه حال بیمار کاملاً برنامه‌ریزی خواهد شد.

علائم مشکلات قلبی در کودکان

در کودکان مبتلا به بیماری های مادرزادی قلبی، حدود 30 درصد به درمان در ماه اول زندگی نیاز دارند. بنابراین تشخیص به موقع و درمان به موقع بسیار ضروری می‌باشد. تشخیص علائم بیماری های قلبی و مشورت با پزشک بدون از دست دادن زمان  بسیار مهم است. باید خاطرنشان کرد که خطر ابتلا به بیماری های مادرزادی قلبی در نوزادانی که والدین مبتلا به بیماریهای قلبی دارند  2 تا 3 برابر بیشتر است. علائم اولیه مشکلات قلبی در کودکان بسته به شرایط متفاوت است، اما شایع ترین علائم عبارتند از:

  • رنگ مایل به آبی (سیانوتیک) روی لب ها، دهان و زیر ناخن های نوزادان،
  • تنفس سریع یا مشکل در تنفس،
  • ابتلا به بیماری های تنفسی مکرر،
  • عدم تمایل به شیر خوردن یا خستگی سریع در دوران شیرخوارگی،
  • بی اشتهایی و مشکل در افزایش وزن،
  • خستگی سریع.

در برخی موارد، بیماری های مادرزادی قلبی که کمتر جدی هستند ممکن است در سال های اول زندگی علائم مشخصی از خود بروز ندهند. در کودکان بزرگتر، علائم و نشانه هایی مانند تپش قلب، تنگی نفس، خستگی سریع، درد قفسه سینه، سرگیجه یا غش در حین ورزش ممکن است از علائم مشکلات قلبی باشند.

تشخیص بیماری های قلبی کودکان

بیماری های مادرزادی قلب را اغلب می توان قبل از تولد، در اوایل هفته شانزدهم بارداری تشخیص داد. اکوکاردیوگرافی جنین یک روش تشخیصی غیرتهاجمی مشابه سونوگرافی است. این روش اجازه می دهد تا بررسی دقیق قلب نوزاد در حالی که هنوز در رحم است انجام شود. در صورت شناسایی هر گونه مشکل، نوزاد به دقت تحت نظر قرار می گیرد و درمان هایی که پس از تولد باید اعمال شود، در این فاصله برنامه ریزی می شود. تشخیص نقایص مادرزادی قلب در دوران بارداری به کاهش عوارض جدی در نوزادان کمک می کند.

با این حال، مشکلات قلبی را می توان در اواخر دوران کودکی نیز تشخیص داد. اگر کودک شما مشکوک به بیماری قلبی باشد، متخصص قلب اطفال معاینه فیزیکی و آزمایشات مختلف را با استفاده از ابزارهای تشخیصی تکنولوژیکی پیشرفته انجام می دهد. یک فرآیند تشخیصی جامع ممکن است شامل موارد زیر باشد:

الکتروکاردیوگرام (ECG): یک آزمایش غیر تهاجمی که عملکرد قلب را بررسی می کند. این دستگاه از حسگرهایی  برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی عبوری از قلب استفاده می کند و ضربان قلب را روی کاغذ نوار قلب ثبت می کند. این روش به ارزیابی ضربان قلب و تشخیص اختلالات ریتم کمک می کند.

عکسبرداری اشعه ایکس قفسه سینه: نشان می دهد که آیا قلب بزرگ شده است یا اینکه ریه ها مایع اضافی دارند. سطح تابش مورد استفاده در رادیوگرافی قفسه سینه بسیار پایین است و عوارض جانبی ندارد.

اکوکاردیوگرافی (سونوگرافی قلب): سونوگرافی برای نظارت بر تصاویر زنده از قلب و ارزیابی عملکرد عضلات قلب استفاده می شود. با استفاده از امواج صوتی با سونوگرافی داپلر آئورت می توان میزان خون در شریان ها و سیاهرگ ها را اندازه گیری کرد. این دو تکنیک اطلاعات مفیدی در مورد ساختار و عملکرد قلب ارائه می دهند.

اکوکاردیوگرافی ترانس مری (TEE): در برخی بیماران، ممکن است نیاز به گرفتن تصاویر بهتر با استفاده از یک پروب سونوگرافی ویژه از طریق دهان و پایین مری داشته باشیم.

تست استرس: نوار قلب در حالی که کودک روی تردمیل با سرعت بالا راه می رود انجام می شود. مشکلات عملکرد قلب ناشی از ورزش را تشخیص می دهد.

سی تی قلب (توموگرافی کامپیوتری): در موارد خاص برای مشاهده دقیق قلب و عروق خونی کودک استفاده می شود. در موارد پیچیده، سی تی اسکن برای جزئیات دقیق تشریحی مورد نیاز است.

اسکن MRI قلب: تصاویر واضحی از قلب و عروق خونی قفسه سینه با استفاده از فناوری مغناطیسی و بدون تشعشع ارائه می دهد.

کاتتریزاسیون و آنژیوگرافی قلب: روش معاینه پیشرفته با استفاده از یک لوله نازک (کاتتر) وارد رگ خونی و اشعه ایکس (فلوروسکوپی) برای هدایت آن به قلب. این روش امکان تجسم مستقیم جزئیات آناتومیک را فراهم می کند.

الکتروفیزیولوژی (مطالعه EP): آزمایشی که برای تشخیص ضربان قلب نامنظم یا آریتمی استفاده می شود. مشابه روش کاتتریزاسیون قلبی، از کاتترهای ویژه برای مشاهده قلب و کمک به شناسایی نواحی فعالیت الکتریکی غیرطبیعی در بافت قلب استفاده می شود.

اینترونشنال کاردیولوژی کودکان

برخی از بیماری های قلبی در کودکان را می توان به جای جراحی سنتی با کاتتریزاسیون قلبی (یا به اختصار “کاتتر قلب”) درمان کرد. این یک درمان نوین و بدون جراحی است که شامل قرار دادن یک لوله نازک و انعطاف پذیر به نام کاتتر از طریق رگ خونی به قلب، تحت هدایت اشعه ایکس است. از این روش می‌توان هم برای تشخیص و هم برای درمان استفاده کرد. هنگامی که این روش برای رفع نقص قلبی اعمال می شود، به آن اینترونشنال کاتتریزاسیون  می گویند. این کار پزشکان مجرب اجازه می دهد تا با استفاده از کاتترهای خاص، برخی از اختلالات قلبی را با اجتناب از عمل جراحی درمان کنند. هنگامی که کاتتر به نقص قلب رسید، می توان ابزارهای کوچکی را از طریق آن برای ترمیم نقص وارد محل مورد نظر کرد. به عنوان مثال، کاتترهای بالونی وجود دارند که می‌توانند دریچه‌ها یا رگ‌های باریک را باز کنند و همچنین کاتتر هایی وجود دارند که می‌توانند سوراخ‌های بین حفره‌های قلب را ببندند. اقدامات اینترونشنال درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آنژیوپلاستی با بالون و جراحی دریچه: یک کاتتر با یک بالون در نوک آن قرار داده می‌شود تا دریچه یا رگ باریک قلب را باز کند.
  • تعویض دریچه آئورت ترانس کاتتر (TAVR/TAVI): به جای جراحی باز قلب ،یک دریچه مصنوعی جدید با استفاده از کاتتر به محل موردنظر وارد می شود.
  • ترانس کاتتر و بستن ASD & VSD : عیوب سپتوم را می توان با تکنیک های کات ترمیم کرد.
  • استنت گذاری اندوواسکولار: می تواند برای باز کردن عروق باریک استفاده شود.
  • الکتروفیزیولوژی و ابلیشن آریتمی از طریق کاتتر: برای درمان مشکلات ریتم قلب از طریق کوتریزاسیون (تخریب با حرارت دادن) یک بافت کوچک که باعث ایجاد مشکل در فرسایش فرکانس رادیویی می شود، استفاده می شود.
  • روش های هیبریدی و انسداد MAPCAs: روش های هیبریدی قلب معمولاً برای شرایط پیچیده قلبی استفاده می شود. در این روش ممکن است جراحی و کاتتریزاسیون قلبی را ترکیب کنند.

کاتتریزاسیون قلبی تحت بیهوشی انجام می شود، اما نیازی به برش جراحی ندارد و امکان بهبودی سریع و بستری کوتاه مدت در بیمارستان را فراهم می کند. محدودیت سنی وجود ندارد؛ می توان از آن برای کودکان کوچک و حتی نوزادان بلافاصله پس از تولد استفاده کرد. در مراکز قلب کودکان ACIBADEM، روش‌های مداخله‌ای پیشرفته توسط متخصصین قلب و عروق بسیار مجرب کودکان با میزان موفقیت بالا انجام می‌شود. در صورت امکان،  رویکردهای کم تهاجمی را برای کاهش درد، دوره نقاهت و بستری شدن در بیمارستان انتخاب می شود.

جراحی باز و جراحی کم تهاجمی قلب

جراحی قلب در کودکان بسیار متفاوت از بزرگسالان است. این کار به جراحان متخصص قلب اطفال و تیمی از متخصصان که مخصوصاً برای کار با کودکان آموزش دیده اند، نیاز دارد. در مرکز قلب کودکان ACIBADEM، انواع جراحی های قلب کودکان از جمله جراحی های پیچیده و جراحی مجدد با موفقیت انجام می‌شود. 3 نوع اصلی جراحی قلب عبارتند از:

جراحی قلب باز: جراح قفسه سینه را از  استخوان سینه باز می کند تا به قلب دسترسی پیدا کند. این نوع جراحی ها معمولاً به دستگاه قلب-ریه نیاز دارند تا عملکرد قلب و ریه را در حین عمل به عهده بگیرد.

جراحی  بسته قلب: در این مورد، حفره‌ای در قفسه سینه  باید باز شود، اما خود قلب از فعالیت متوقف نمی شود. بنابراین می توان جراحی را بدون دستگاه بای پس قلب و ریه انجام داد.جراحی قلب کم تهاجمی:  جراح فقط برش های کوچکی را برای قرار دادن ابزارهای ویژه و دوربین فیلمبرداری ایجاد می کند. تکنیک های کم تهاجمی مزایای زیادی نسبت به روش های معمولی دارند، از جمله درد کمتر، برشهای کوچکتر و دوره نقاهت کوتاه تر. در کودکانی که قفسه سینه به خوبی رشد کرده، برخی از ناهنجاری های قلبی را می توان از طریق جراحی رباتیک نیز از بین برد.

درمان بیماری های نادر و شایع مادرزادی قلب (CHD)

مجرای شریانی باز (PDA):

همه نوزادان با PDA متولد می شوند. این سوراخی است که اجازه عبور بین شریان ریوی و آئورت را می دهد. زیرا قبل از تولد، خون برای دریافت اکسیژن نیازی به عبور از ریه ها ندارد. به طور معمول، این سوراخ چند ساعت پس از تولد بسته می شود. PDA زمانی است که این اتصال باز می ماند.این بیماری اغلب در نوزادان نارس دیده می شود.

درمان: بستن راه با استفاده از دستگاه مخصوصی به نام آمپلاتزر و یا فنر از طریق کاتتر. علاوه بر این، بسته به سن بیمار و وسعت PDA، می‌توان جراحی قلب بسته برای اتصال مجدد انجام داد.

نقص دیواره بین دهلیزی (ASD):

نقص سپتوم دهلیزی سوراخی در دیواره بین دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) است. ASD کوچک اغلب در دوران نوزادی بسته می شود. نقایص بزرگتر ممکن است باعث مشکلات جدی شود، از جمله نارسایی قلب در سمت راست، اختلالات ریتم قلب، افزایش خطر سکته مغزی و کوتاه شدن طول عمر.

درمان: در برخی از بیماران، نقص را می توان با کاتتریزاسیون برطرف کرد. با این حال، این بیماری معمولاً به جراحی قلب باز نیاز دارد. در پایان درمان، گردش خون به حالت عادی باز می گردد و کودک می تواند مانند یک فرد سالم به زندگی عادی خود ادامه دهد.

نقص دیواره بین بطنی (VSD):

نقص دیواره بین بطنی سوراخی در دیواره بین دو بطن قلب است. در این حالت، خون غنی از اکسیژن به جای انتقال داده شدن به بدن، به ریه ها پمپاژ می شود. در نتیجه، قلب برای تامین اکسیژن کافی باید سخت‌تر کار کند. در صورت عدم انجام  درمان، عوارض این بیماری ممکن است شامل فشار خون ریوی، نارسایی قلبی به دلیل بزرگ شدن، اندوکاردیت و سایر مشکلات قلبی باشد.

درمان: برخی از نارسایی ها ممکن است به خودی خود بسته شوند. به همین دلیل است که پزشک ممکن است برای مدتی پیشرفت کودک را مشاهده کند. اما معمولاً بیمار برای ترمیم نقص بین بطن ها نیاز به جراحی دارد.

نقص دیواره بین دهلیزی بطنی (AVSD):

این بیماری مادرزادی قلب چندین ناهنجاری را با هم ترکیب می کند. در این موارد یک روزنه بزرگ در وسط قلب وجود دارد. دریچه هایی که دهلیز و بطن را از هم جدا می کنند به طور کامل رشد نمی کنند . خون غنی شده با اکسیژن در سمت چپ قلب به سمت راست می رود و دوباره به دلیل وجود منافذ به ریه ها پمپ می شود.

درمان: کودکانی که دچار پرفشاری خون ریوی می شوند یا علائم جدی دارند در دوران نوزادی تحت عمل جراحی قرار می گیرند. پس از عمل، جریان خون به حالت عادی باز می گردد. در برخی موارد، بیماران ممکن است به دلیل نقص در دریچه ها (دریچه میترال نشتی) نیاز به جراحی دوم داشته باشند. درصد موفقیت بیش از 97٪ است.

تنگی آئورت (AS):

این یک اختلال دریچه قلب است که  دریچه آئورت را باریک یا مسدود می کند. این امر باعث می شود قلب در پمپاژ خون به بدن مشکل داشته باشد و جریان خون از بطن چپ را محدود می کند. تشخیص زودهنگام برای پیشگیری از آسیب های غیرقابل برگشت قلبی بسیار مهم است.

درمان: کودکان مبتلا به تنگی آئورت که علائم خفیف دارند یا بدون علائم هستند باید در طول زمان به دقت تحت نظر باشند. در موارد علائم متوسط ​​تا شدید، می توان از مداخلات جراحی استفاده کرد: والولوپلاستی (کمتر تهاجمی، قرار دادن بالون در شریان). والوتومی (برای “آزاد کردن”  دریچه بدون تعویض دریچه)؛ تعویض دریچه آئورت (AVR).

کوآرکتاسیون آئورت (AoCoA)

کوآرکتاسیون آئورت به معنای باریک شدن یا انقباض بخشی از آئورت است. این می تواند هر جا و هر درجه ای باشد.در این موارد بطن چپ باید سخت تر کار کند تا خون را در قسمت باریک آئورت حرکت دهد. در نهایت، بطن چپ دیگر قادر به تحمل حجم کار اضافی نیست و نمی تواند خون را به طور موثر پمپاژ کند. در برخی موارد، ممکن است منجر به نارسایی کلیه یا بزرگ شدن قلب شود.

درمان: قسمت باریک آئورت با آنژیوپلاستی با بالون یا کاشت استنت توسط کاتتریزاسیون قلبی ترمیم می شود.

تترالوژی فالوت (TOF)

این وضعیت پزشکی شامل 4 ناهنجاری قلبی مختلف است: VSD (سوراخ بین بطن‌های قلب). تنگی ریه (تنگی دریچه ریوی)؛ نارسایی آئورت  (زمانی که دریچه آئورت بطن راست را نیز متصل می کند)؛ هیپرتروفی بطن راست (بطن راست عضلانی تر از حالت طبیعی است). تترالوژی فالوت شایع ترین نقص قلبی است که باعث سیانوز در کودکان کوچک می شود. نوزادان مبتلا به ToF در زمان  گریه کردن یا شیر خوردن ،  پوست مایل به آبی نشان می دهند.

درمان: بسته به شرایط کودک می توان درمان را در دو مرحله اعمال کرد. فاز 1 شامل ترمیم موقت با استفاده از شانت، استنت یا برداشتن عضله است. مرحله دوم تعمیر کامل است. می توان آن را بعد از عمل شانت یا در مواردی به عنوان اولین عمل انجام داد. پس از جراحی، گردش خون به حالت عادی باز می گردد و سیانوز به طور کامل از بین می رود.

تنگی ریه (PS)

این یک بیماری بسیار نادر است که می تواند در رحم یا مدت کوتاهی پس از تولد تشخیص داده شود. این بیماری نشان دهنده باریک شدن (تنگی) یا انسداد دریچه ریوی است. در این موارد بطن راست باید بیشتر کار کند. این نارسایی  با گذشت زمان باعث آسیب به عضله قلب می شود.

درمان: والوپلاستی با بالون و با کاتتر انجام می شود. میزان درصد موفقیت 99٪ است. در موارد شدید، جراحی قلب باز ممکن است مورد نیاز باشد.

جابجایی عروق بزرگ (TGA)

TGA یکی از شایع ترین بیماری های قلبی سیانوتیک در کودکان است. در این نقص مادرزادی قلب،   شریان ریوی و آئورت جابجا شده و به بطن های اشتباه متصل می شوند. خون بدون اکسیژن به بدن پمپاژ می شود. نوزادان مبتلا به جابجایی عروق بزرگ به دلیل سطح پایین اکسیژن در خون مایل به آبی متولد می شوند.

درمان: در این بیماران بلافاصله پس از تولد یا در ماه های اول زندگی به جراحی نیاز است. ممکن است تا زمانی که کودک برای جراحی آماده شود، دارو درمانی تجویز شود. دو نوع اصلی جراحی برای TGA وجود دارد: سوئیچ شریانی (شریان ها به موقعیت های معمول خود تغییر می کنند) و سوئیچ دهلیزی (برگشت دهلیزها). مورد دوم کمتر انجام می شود زیرا در دراز مدت ممکن است به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی باعث بی نظمی ریتم شود.

نارسایی دریچه سه لتی و یا تری کوسپید (TA)

در این اختلال مادرزادی قلب، دریچه سه لتی ایجاد نشده است. بنابراین جریان خون از دهلیز راست به بطن راست وجود ندارد. در نتیجه، بطن راست کوچک می ماند و به طور کامل رشد نمی کند. در این بیماری خون با اکسیژن و بدون اکسیژن مخلوط است و نمی تواند به درستی جریان یابد.

درمان: بسته به وضعیت کودک، ممکن است یک یا چند عمل جراحی برای بازگرداندن عملکرد قلب مورد نیاز باشد، از جمله سپتوستومی دهلیزی (با ایجاد یا بزرگ‌تر شدن دهانه بین حفره‌های فوقانی قلب، خون بیشتری از دهلیز راست به دهلیز چپ جریان می‌یابد). ; شانتینگ (بای پسی را از یک رگ خونی اصلی که از قلب خارج می شود به رگ خونی منتهی به ریه ها ایجاد می کند). قرار دادن نوار شریان ریوی (برای کاهش جریان خون از قلب به ریه ها)؛ عمل گلن (زمانی که نوزادان از اولین شانت رشد می کنند، بین 3 تا 6 ماهگی). روش فونتان (در سن 3-2 سالگی کودک انجام می شود).

آترزی ریوی (PA)

این نارسایی یک شکل بسیار نادر از نقص مادرزادی قلب است. به طور معمول، هنگامی که قلب منقبض می شود، بطن راست خون را به سمت ریه ها می راند. در بیماران مبتلا به آترزی ریوی، دریچه ریوی به درستی تشکیل نشده است و این امر منجر به اختلال در جریان خون به ریه ها می شود. در این بیماران معمولاً دریچه سه لتی نیز تکامل نیافته است.

درمان: طرح درمان به شدت هر مورد خاص بستگی دارد. با استفاده از تکنیک های کاتتریزاسیون می توان یک شانت بین شریان ریوی و آئورت قرار داد. جراحی فونتان نیز اغلب مورد استفاده قرار می گیرد.

تنه مشترک شریانی

در این حالت، یک رگ خونی منفرد (Truncus arteriosus) به جای دو رگ طبیعی (شریان ریوی و آئورت) از قلب خارج می شود. علاوه بر این، در این بیماران نقص دیواره بین بطنی (VSD) نیز مشاهده می‌شود و در نتیجه، خون مخلوط می شود.

درمان: اکثر نوزادان مبتلا به تنه شریانی در هفته های اول زندگی جراحی می شوند.

تخلیه غیرعادی کامل وریدی ریوی (TAPVD)

این یک ناهنجاری نادر در جریان خون است که در آن تمام وریدهای ریوی به درستی به دهلیز چپ متصل نیستند. بنابراین خون برگشتی از ریه ها با خون آبی که از بدن باز می گردد مخلوط می شود. نوزاد کمبود اکسیژن دارد و پوست نوزاد آبی می شود.

درمان: درمان از طریق جراحی برای این بیماران بسیار ضروری است. نوزادان مبتلا به TAPVD در هفته های اول زندگی خود نیاز به جراحی دارند.

سندرم هیپوپلاستیک قلب چپ (HLHS)

در این اختلال قلبی، قسمت چپ قلب از جمله آئورت، دریچه آئورت، بطن چپ، دریچه میترال توسعه نیافته است.

درمان: درمان جراحی ضروری است. طرح درمان معمولاً شامل 3 مرحله از جراحی است: روش نوروود (در اسرع وقت پس از تولد)، روش گلن (6 ماه بعد) و روش فونتان (18 ماهگی تا 3 سالگی).

انجام آمادگی های لازم برای اقامت کودکتان

اگر کودکی دارید که  نقص مادرزادی قلب یا مشکل قلبی دیگری تشخیص داده شده است، نگران نباشید. امروزه کودکان مبتلا به اختلالات قلبی شانس بسیار خوبی برای زندگی شاد و پربار دارند. به خاطر داشته باشید که تیم های پزشکی با حجم بالا و با تجربه معمولاً به نتایج بهتری دست می یابند، به خصوص در موارد پیچیده.

اگر کودک شما نیاز به جراحی قلب دارد، مهم است که کودک قبل از عمل تا حد امکان سالم باشد. در صورت وجود تب، سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر  بیماریهای باید به پزشک اطلاع داده شود.

پس از جراحی، فراموش نکنید که مراقبت پس از عمل در منزل مهمترین بخش بهبودی است. در بیشتر موارد، بیمار نیاز به رعایت رژیم غذایی و مصرف دقیق دارو دارد. والدین باید دستورات پزشک را به دقت رعایت کنند. بیماران مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی اغلب نیاز به پیگیری در طول زندگی خود دارند.

درمان

تكنولوژي

ACIBADEM

×
جستجو